2015.05.08. - Több lakó jelezte az önkormányzatnak, hogy róka kóborol a Naphegyen, az állatot a Dezső utcában, illetve a tabáni Kereszt utca környékén látták.

Úgy látszik a hazai ravaszdi megirigyelte londoni fajtársát, látván annak médiasikerét, amelyet a Downing street 10 előtt flangálva aratott.
Nem régen számoltunk be arról, hogy Londonban a miniszterelnök Downing street 10 alatti háza előtt fotóztak le egy rókát.
Nagyon fontos, hogy senki se próbáljon meg közel kerülni a ragadozóhoz, a befogás ugyanis az érintett hatóságok feladata. A róka ugyan kerüli az embert, de ha sarokba szorítják, agresszívvá válhat, ráadásul számos betegséget is hordozhat. Bár az állatok immunizálása folyamatosan zajlik, előfordulhatnak veszett példányok.
A szelídnek tűnő állatot se simogassuk meg, mert sok betegséget, akár a szívférgességet, valamint az elsősorban a májban élősködő galandférget és kullancsokat is átadhatja az emberre. Ezeken kívül, létezik egy kizárólag a rókában élő parazita, melynek lárvája belélegzéssel kerül a szervezetbe, ahol a rákhoz hasonló sejtburjánzást okoz. A távolságtartás a rókatetemekre is érvényes, az esetleges fertőzések elkerülése érdekében ezekhez is szigorúan tilos hozzányúlni. Amennyiben halott, vagy élő rókát látunk, azonnal értesítsük a kerületi hatósági állatorvost, illetve hívjuk a polgármesteri hivatalt!

http://forestpress.hu/hu/index.php/szabadido/jo-tudni/allati/21954-roka-koma-a-koezelg-angliai-valasztasok-eltt

 

No events