b_150_150_16777215_00_images_stories_allatok_medveerdely2015.JPG
2021. november 21. - Egy 70 éves férfi agyonlőtt egy barna medvét, amely rátámadt és megsebesítette, amikor vaddisznóra vadászott – közölte a hatóság.

A férfi két lövést adott le egy nőstény medvére, amelyik két bocsával kóborolt a Franciaország délinyugati részén. A lövések a jelentés szerint azonnal elpusztították a vadat. A helyi lapok szerint a vadász súlyosan megsérült a lábán, egy toulouse-i kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a szombat délutáni baleset körülményeit – számolt be róla a BBC hírportálja.
A férfit, aki az Ariege megyei Seix település vadásztársaságának tagja, többször is megharapta a medve, a lábak ütőerei is megsérültek. Egy közeli ismerős szerint a vadász állapota súlyos. A helyszínen csak méterekre volt a medve teteme attól a helytől, ahol a sebesült vadász feküdt – írta a rendőrség.
Franciaország elkezdte visszatelepíteni a barna medvéket a Pireneusokba, miután a populáció létszáma a 90-es években vészesen lecsökkent, a gazdák azonban tiltakoztak, mivel a vadak a haszonállataikat fenyegetik. Az ariege-i önkormányzat egyik tisztviselője, Christine Tequi azt mondta, éppen az ilyen támadásoktól tartottak.
Most láthatjuk, milyen bonyolult az együttélés – mondta el az AFP-nek.

 

No events