b_150_150_16777215_00_images_stories_allatok_hank_bear2022k.jpg

    Tahoe City (Kalifornia), 2022. február 25.- A Hank, a tank néven emlegetett, több mint 200 kilogrammos barna medve, amelyik hónapok óta kertekbe és házakba tör be Kaliforniában, DNS-e alapján valójában legalább három óriás ragadozó.
    

Az állatok több mint 30 ingatlanba hatoltak be az elmúlt hónapokban a Tahoe-tó környékén. A környezetvédelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy hamarosan medvecsapdákat állítanak fel, hogy megjelöljék az állatokat, és genetikai anyagot gyűjtsenek tőlük - írta a The Guardian online kiadása.

b_150_150_16777215_00_images_stories_allatok_hank-the-tank_k.png
    Ezután "megfelelő élőhelyre" viszik őket. A projekt keretében egyetlen medvét sem altatnak el.
    Több mint 150 incidensről érkezett jelentés az Észak-Kaliforniából Nevadába átnyúló területről. A Tahoe Keys lakónegyedben az "egyik Hank" pénteken betört egy ablakot és átpréselte magát rajta, míg a lakók otthon voltak - számolt be róla a CBS Sacramento. A rendőrök addig zajongtak a kertben, míg az állat ki nem jött a hátsó ajtón és be nem szaladt az erdőbe.
    Vasárnap Peter Tira, a kaliforniai rendőrség szóvivője azt mondta, ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ezért veszélyes.
    "A nagy baj vele, hogy ilyen hatalmas. Megtanulta használni a testi erejét, hogy betörje az ajtókat, kapukat" - tette hozzá.
    Helyi állatvédők szerint Hank "erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára", valószínű, hogy rákapott az emberi táplálékra, hatalmas méretei ennek a számlájára írhatók.

 

No events