b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_kistolm_rostagyu202008.jpg
Kedves Vendégeink!
Sok szeretettel köszöntöm Mindnyájukat! Megtisztelő számunkra, hogy elfogadták meghívásunkat.

Alig egy hete, hogy a közeli Budafai Arborétum Fogadóépületének átadásán vehettünk részt, most pedig itt, Kistolmácson, egy más jellegű, de szintén a turizmushoz kötődő beruházásunkat mutathatjuk meg Önöknek.
Dél-zalai fejlesztési programjainkat az általunk kezelt állami erdőkhöz és a már meglévő infrastruktúrához kötötten tervezzük meg, és hajtjuk végre. Ez jelenti új létesítmények létrehozását és a régiek felújítását, átépítését is egyaránt. Lényeges, hogy rendszerben gondolkodunk, az egyes elemek egymásra épülve, egymáshoz kapcsolódva emelik az adott térség turisztikai vonz erejét, látogatottságát, bevételt teremtve az itt működő vállalkozásoknak. Ilyen hely Kistolmács is, ahol a falu gyöngyszeme a ZALAERDŐ Zrt. szabadidős tava, ami közkedvelt horgászhely, melynek egy részén nyáron az Önkormányzat szabadstrandot üzemeltet.
Együttműködésünk eredményeként a hely évről-évre látogatottabb, a halban bő, tiszta víz, a rendezett környezet kiváló pihenési lehetőséget biztosít.
Sorolnám - a teljesség igénye nélkül -, hogy mi is található itt. Kisvasúti végállomásunk a ház előtt, ahonnan 32 km-es, nagyrészt erdei vonatozásra indulhatunk, az Országos Kék Túra útvonala, a már említett Budafai Arborétum, Kemping, Cserkésztábor, a szomszédos Bázakerettyén kiváló étterem. És most ez a két objektum, mely hiánypótlásként jött létre, egyrészt a csendet, nyugalmat kedvelő családoknak, kisebb baráti társaságoknak, másrészt az innen kb. másfél km távolságra lévő horgászház, ahol egy család töltheti hétvégéjét, vagy nyári szabadságát, közvetlenül a vízparton. A mögöttünk látható épület eredetileg erdei munkásszálló volt, később kisegítő vadászház, néhány éve már turisták látogatják. Az épület azonban korszerűtlen volt, a rossz elrendezésű belső térben komor hangulat uralkodott.
A felújítására tervet készítettünk, a kivitelezéshez szükséges forrásért pedig sikeresetfpályáztunk.
Ödön Nemzeti Turistaházfejlesztési Program 100%-os támogatása mellett, a beruházást a vállalt határidőn belül elvégeztük.
Néhány szó az épületről: a teljes belső átalakítás megduplázta a férőhelyek számát, így már 8 fő elhelyezésére van lehetőség, két különálló, de egybe nyitható lakrésszel. Mindkét apartman 2 szobával, saját konyha-étkező helyiséggel, fürdőszobával és külön bejárattal rendelkezik. A kisebb alapterületűhöz egy erdőre néző fedett terasz, a nagyobbikhoz egy fa nyílászárókkal körbevett, az év minden szakában használható télikert tartozik. A lakrészek egybenyithatóak, így az épület kisebb baráti társaságok számára is igénybe vehető. Az erdei lak, egy, a télikerthez kapcsolódó közösségi hellyel is rendelkezik, ahol egyidejűleg elegendő hely biztosított az összes vendég számára. Az átépítés költségei (építészet, gépészet, villamosság) 23 MFt, a bútorzat, berendezési tárgyak értéke pedig további 2 MFt volt.
Itt szeretnénk megköszönni Révész Máriusz kormánybiztos úrnak a jelentős összegű támogatást. Köszönöm egyben a kivitelezést a munkákat elnyerő KONZUL TAX Kft.-nek. A projektvezetést társaságunk Vagyongazdálkodási osztályának, Gál Károly osztályvezető úrnak, és Lesták Attila építési előadónak, valamint a berendezés megvalósítását Pálmai Katalin kolléganőnknek.
Kedves Vendégeink!
Beruházásaink tovább folytatódnak, augusztusban kezdődik a Mura Program keretében vasútépítésünk. A ház előtti végállomástól új pályaszakasz készül egészen a faluig, így kapcsolódik a Téri Ödön Program a Mura Programhoz. Ez a kapcsolódás jelképezze az összefogást térségünk fejlődéséért, melyben a ZALAERDŐ Zrt.-re, mint partnerre, mindig számíthatnak!
Köszönöm figyelmüket!

No events