Miskolc, 2014. szeptember 2. - Éjszakai fotóvonatozással búcsúzott a nyártól az Északerdő Zrt. Pálházai Állami Erdei Vasútja.

A szerelvényen negyvenen utaztak szombaton este: a résztvevők egy része a helybeliek közül került ki. A többiek egy nosztalgiabuszos program kapcsán érkeztek Pálházára, ők egy muzeális értékű, Ikarus 620-as busszal kirándultak a Zemplénben. A nyitott és zárt kocsikkal kiálló fotóvonat röviddel este nyolc előtt indult útjára. A szervezők több megállót terveztek a programba. Pálháza-Ipartelepen, Kishután, a Kemence-patak melletti rétnél és Kőkapun reflektorokkal világították meg a szerelvényt, hogy minél jobb felvételeket készíthessenek a kisvasutak szerelmesei. Az utasok a visszaúton sem unatkoztak, Novák Richárd csillagász az égbolt rejtelmeibe avatta be őket. A kis csapat éjfél körül, élményekkel és fotókkal „megrakodva" tért vissza Pálházára.
- Ez egyébként már a harmadik fotóvonat volt, azt tapasztaljuk, hogy egyre többen érdeklődnek a lehetőség iránt - mondta Buday Péter, az Északerdő Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.