Miskolc, 2014. december 19. - Minden előzetes várakozást felülmúlt az idei Diósgyőri Mikulásvonat iránti érdeklődés.

Az összesítések szerint az utasok száma 2014-ben átlépte a húszezret, hasonlóra még nem volt példa a rendezvény 12 éves történetében. November 27. és december 17. között az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának szerelvényei szállították a gyerekeket a lillafüredi mesebirodalomba, ahol a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány szervezésében egy interaktív mesejáték várta őket.
A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti korosztálynak szánták a szervezők. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők szórakoztatták a gyermekeket felkészítve őket a lillafüredi interaktív játékra. A kicsik találkozhattak Meseország régi és új lakóival, például Lúdas Matyival és Galibával, Döbrögivel, Gombóc Artúrral és Olaffal, a hóemberrel. 21 nap alatt a 84 mesevonatunk két mozdonnyal és hat kocsival közlekedett a Dorottya utcai végállomás és Lillafüred között.
Összességében elmondható, hogy a járatok kihasználtsága meghaladta a 90 százalékot. Az idei fokozott érdeklődést jól mutatja, hogy a november elsején az online jegyárusítás beindításakor hat perc alatt több mint 500 foglalást rögzítettek. A Diósgyőri Mikulásvonaton a 2003-as indulás óta már több mint 180 ezren utaztak – mondta Mátrai Imre, az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója.

No events