Zöld, egészséges és rugalmas jövő építése erdőkkel

2022. május 2–6. | Coex, Szöul, Koreai Köztársaság
Pénzügyi támogatás a XV. Erdészeti Világkongresszus résztvevőinek
A XV. Erdészeti Világkongresszus Titkársága pénzügyi támogatást nyújt, hogy minden régió, ország és érdekelt fél aktívan részt vegyen a kongresszuson. A globális közösség méltányos, inkluzív részvételének biztosítása érdekében a címzetteket elsőbbséggel választják ki (a Világbank meghatározása szerint) alacsony és közepes jövedelmű országokból, akik egyébként nem tudnának részt venni a kongresszuson. A kiválasztási folyamat célja az országok és régiók közötti földrajzi egyensúly megteremtése is, kellő figyelmet fordítva a nőkre és a fiatalokra. Az anyagi támogatás magában foglalhatja a regisztrációs díjat, a repülőjegyet, a szállást és a létfenntartást, attól függően, hogy a jelentkezési lapon megteheti egyéni döntéseit. Ha azonban pénzügyi támogatásra választják, akkor a kongresszus teljes öt napján részt kell vennie, kivéve, ha rendkívüli körülmények állnak fenn. Pénzügyi támogatás igényléséhez ki kell töltenie az alább letölthető jelentkezési lapot, majd 2022. január 31-ig el kell küldenie e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A regisztráció áttekintése
A XV. Erdészeti Világkongresszus szeretettel várja mind a globális erdészeti szektor érintettjeit, mind az erdők és a környezet iránt érdeklődő lakosságot. Az online regisztrációhoz kattintson az alábbi Regisztráljon most gombra. A különböző típusú regisztrációk határideje a következő:
Early Bird: 2020. augusztus 26. és 2022. január 15. között
Late Bird: 2022. január 16. és 2022. április 15. között Helyszínen: 2022. május 1-től május 6-ig
Online csoportos regisztrációnál egy számlán több személy regisztrációs díját is be lehet fizetni. Kérjük, kövesse az alábbi eljárást, és forduljon a támogatási csapathoz az online regisztrációval kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

https://wfc2021korea.org/sub04/registration.html

Médiaakkreditáció
A WFC 2021 üdvözli a nyomtatott és online sajtóorgánumok, tévé- és rádióállomások, valamint hírügynökségek újságírói és fotósai megjelenését és tudósításait. Az akkreditált médiának nincs regisztrációs díja. A haladó szintű akkreditációhoz és a WFC 2021-ben való részvételhez a sajtó képviselőinek ki kell tölteniük a médiaakkreditációs űrlapot, és jóváhagyásra el kell küldeniük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a tárgysorban a „Médiaakkreditáció” felirattal. A regisztráció az összes benyújtott dokumentum ellenőrzése után fejeződik be. További információkért további dokumentumok kérhetők. A World Forestry Congress csapata időben tájékoztatja Önt jelentkezésének eredményéről. Köszönjük érdeklődését, és várjuk, hogy találkozzunk Szöulban. A médiaakkreditációhoz szükséges dokumentumok Érvényes sajtóigazolvány vagy az újságíró sajtóorgánumától származó, a főszerkesztő által aláírt hivatalos tudósítási kérelem Érvényes fényképes igazolvány másolata (útlevél, jogosítvány stb.)

b_150_150_16777215_00_images_stories_szemelyek_korea_minister02.jpg

Byeong-Am Choi miniszter köszöntője -  Koreai Erdészeti Szolgálat
A Koreai Köztársaságban az erdők mindig is szorosan összefonódtak az emberek életével, és így sok változáson mentek keresztül, mivel a nemzetnek viharos történelme volt. Mindenekelőtt a kormány 1960-as években végrehajtott erdőfelújítási programja 1970-ben összehangolt, országos erőfeszítéssé fejlődött, és a kopár hegyeket buja zöld erdőkké változtatta, amivel az ország világszerte elismert hírnevet szerzett az erdők több évtizedes megszállás és háború utáni helyreállításának sikeres példájaként. Amikor az 1990-es évek végén országunkat pénzügyi válság sújtotta, az erdők állami erdészeti projekteken keresztül munkát biztosítottak az elbocsátott embereknek. Az erdők ezen új szerepének felfedezése arra késztette a kormányt, hogy az erdőpolitika fókuszát az aktívabb erdőgazdálkodásra helyezze az erdők előnyeinek érvényesítése érdekében. A 21. század eleje óta, válaszul az egészségesebb környezet iránti növekvő igényre, a kormányzat ökoszisztéma-szolgáltatásokat nyújt a lakosság számára a jól kezelt erdei erőforrások, köztük a pihenőhelyek, valamint a rekreációs és környezeti nevelési lehetőségek kiaknázásával.
A Koreai Köztársaságot választották a 2022-ben megrendezésre kerülő XV. Erdészeti Világkongresszus házigazdájának, elsősorban az erdőfelújítás terén elért sikertörténetének és az erdészeti ágazatban folytatott nemzetközi együttműködés előmozdítása iránti folyamatos elkötelezettségének köszönhetően. Ez az első alkalom 43 év óta, hogy a kongresszus az ázsiai-csendes-óceáni térségben ül össze, amikor is Indonéziában tartották.
Az Erdészeti Világkongresszus az erdőgazdálkodás legbefolyásosabb konferenciája, amely globális platformként szolgál a nemzetközi közösség tagjai számára, hogy összejöjjenek, ajánlásokat és nyilatkozatokat tegyenek a főbb erdészeti kérdésekben. A 2022-ben megrendezésre kerülő XV. Erdészeti Világkongresszus megteremti a terepet egy időszerű megbeszéléshez arról, hogy az erdők miként segíthetik az éghajlatváltozás kezelését és az ahhoz való alkalmazkodást, a sivatagosodás elleni küzdelmet, a biológiai sokféleség megőrzését és más globális környezeti problémák megoldását. A közelgő globális összejövetel ugyanakkor nagyszerű lehetőséget kínál a határokon átnyúló együttműködések és partnerségek kiépítésére az erdészet területén. Ezenkívül Korea gazdasági fejlődési modellje és az újraerdősítés sikertörténete értékes tanulságot kínál azoknak az országoknak, amelyek jelenleg hasonló körülmények között vannak, mint amit hazánk a múltban átélt.
A XV. Erdészeti Világkongresszus témája: „Zöld, egészséges és rugalmas jövő építése erdőkkel”. Mivel a COVID-19 világjárvány végigsöpör a világon, valóban meg kell vitatni az erdőket arról is, hogy milyen szerepet játszhatnak a zöld, egészséges jövő megteremtésében.
A Koreai Köztársaság tisztelettel meghívja Önt, hogy a kongresszuson produktív megbeszéléseket folytasson az erdészeti ágazat szerepéről a Fenntartható Fejlődési Célok elérésében, valamint az erdészetről és a környezetvédelemről szóló nemzetközi egyezmények végrehajtásában.

Ismeretes, hogy a XV. Erdészeti Világkongresszust eredetileg 2021-ben rendezték volna meg, de a COVID járvány meghiúsította a terveket. Reméljük, idén sikeres lesz a rendezvény.
A világkongresszus főszervezője egyébként Csóka Péter, egykori kollégánk.

 

No events