b_150_150_16777215_00_images_stories_kaeg_madarak-piknik2015.JPG

2015. május 11. - A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. immár 18. alkalommal szervezett általános iskolásoknak programot a győri Püspökerdőbe a Madarak és Fák Napja alkalmából.

A társaság Győri Erdészete és Ravazdi Erdei Iskolája közreműködésével megvalósuló eseményen három helyi iskola (Gárdonyi, Radnóti, Waldorf) hat alsó tagozatos osztálya vett részt. A város kedvelt erdei kiránduló- és pihenőhelyét 9 órától vették birtokba a kisiskolások. A program az utolsó résztvevő csapat beérkezését követően rövid köszöntéssel, majd a tervezett menetrend ismertetésével kezdődött.

b_150_150_16777215_00_images_stories_kaeg_madarak-galamb2015.JPG
Elsőként egy látványos, érdekes, de egyben tartalmas kisállat-bemutatón vettek részt a gyermekek, ahol a különböző galamboktól kezdve, a csótányon, egéren, patkányon és görényen át a gabonasiklóig számos "izgalmas" állattal ismerkedhettek meg élőben. A túlzás nélkül "show"-nak nevezhető előadás a postagalambok "navigációs rendszerének" gyakorlati szemléltetésével zárult: az előadó három fehér szárnyast engedett szabadon, akik rögtön tudták a hazafelé vezető irányt.

A program játékos vetélkedővel folytatódott a püspökerdei tornapálya útvonalán. A diákok egy kellemes erdei séta során, hét állomáshelyen tették próbára testi ügyességüket és szellemi felkészültségüket. Volt kosárlabda dobás, növényfelismerés, egyensúlyozás, erdei állatok felsorolása, madárfelismerés, nyújtón húzódzkodás és kapura rúgás. A vállalkozó kedvűek a tornapálya összes feladatát kipróbálhatták, a figyelmesek pedig észrevehették az út menti fiatal tölgyest ápoló munkásokat, és találkozhattak az ország első blogoló tölgyfájával is.

b_150_150_16777215_00_images_stories_kaeg_madarak-erdesz2015.JPG

A túra végén a szervezők péksüteménnyel és üdítővel várták a tisztásra visszatérő lelkes csapatokat, majd szabad program következett, miközben az eredmények összesítése zajlott. A vetélkedőn az alábbi csapatok értek el dobogós helyezést:

1. Forrás Waldorf Iskola 4. osztálya
2. Gárdonyi Géza Általános Iskola 3/b. osztálya
3. Gárdonyi Géza Általános Iskola 3/d. osztálya

A játékos megmérettetés legjobbjai komoly ajándékban részesültek: Az első helyezett osztály az állatkertbe, a második a Füles Bástya kiállítására nyert belépőt, a harmadik helyezett osztály pedig 15.000 Ft értékű könyvutalványt kapott.

A program hivatalos részét az oklevelek átadása zárta, majd felhívták a diákok és tanáraik figyelmét a KAEG aktuális alkotópályázatára (http://kaeg.hu/kaeg_bovebben.php?mit=9348), amelyen egy erdei élményről szóló fogalmazással lehet részt venni, illetve értékes nyereményekre szert tenni.

No events