b_150_150_16777215_00_images_stories_egyetem_faipvers_dij2018.JPG
 
2018. március 12. - A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara idén harmadik alkalommal hirdette meg Faipari Szakmai Versenyét, bázisiskolai rendszerén keresztül.

A kar évek során kialakított, kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően, mind a 16 bázisiskola elfogadta a meghívást. Az egyetem csapatával együtt így 17 csoport indult a megmérettetésen.
A március 8-9-én lezajlott két napos szakmai rendezvényt Dr. Magoss Endre, a Simonyi Kar dékánja nyitotta meg a Ligneum Látogatóközpontban. A három fős csapatok a verseny szervezői, Dr. Fehér Sándor és Tóth György szabályismertetését követően első nap elméleti tudásukról adtak számot, míg a második versenynapon a gyakorlati feladatot az egyetem Tanüzemében kivitelezték.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egyetem_faipvers2018.JPG

A rendezvény kiemelkedő, látványos részét ez a gyakorlati verseny jelentette, amikor hat óra munka után az idei feladatként kiadott fésülködő asztalok elkészültek. A versenyfeladat terveit Farkas Ete Domonkos, a Soproni Egyetem hallgatója készítette el. A pályamunkákat a korábbi évekhez hasonlóan, öt fős szakmai zsűri bírálta el. 
Tóth György, SOE SKK
Árkossy Tamás, Országos Asztalos és Faipari Szövetség elnöke
Wilheim Gábor, Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke
Markó Gábor, Markó Faipari Kft.
Baranyai Pál asztalos mester
 b_150_150_16777215_00_images_stories_egyetem_faipvers_helysz2018.JPG
Addig, míg a csapatok a SOE Tanüzemben szorgoskodtak, addig a kísérő, szakmai felkészítő tanárok szakmai megbeszélésen vettek részt. Olyan fontos kérdésekről tanácskoztak, mint a továbbképzési programok, a technikus képzés, az EUROSKILL verseny, vagy éppen tankönyvírás.
A rendezvény az „EFOP-3.4.4-16-2017-00027, A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban" pályázat támogatásával valósult meg.
A verseny legjobb csapatai:
Róth Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola, Sopron
Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, Budapest
Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szombathely és a Soproni Egyetem csapata

 

No events