b_150_150_16777215_00_images_stories_rothgyula_roth50_4002k.jpg      

 Az ötven éve  Kondor Antal osztályában végzett hallgatók- Fotó: Körtvélyesi László
2018. szeptember 3. - Dr. Kondor Antal emlékére kopjafát állítottak Sopronban, a Dallos hegyen. A soproni Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szept. 2-án ünnepélyesen nyitotta meg a 2018/2019-es tanévet.
A Himnusz közös eléneklése, majd a tanulók verses-dalos produkciója után, Hoczek László igazgató, az iskola vezetői nevében is köszöntötte Mikita Antóniát és Ezer Lászlót, a nyugdíjba vonuló tanártársakat, méltatva és megköszönve a munkájukat. A tanári generáció-váltás ismertetése után, az iskola változatlan profiljáról/nevéről tett említést. A mostani tanulókat, közöttük néhány külföldi fiatalt, az általuk választott szakágak alapos meg-ismerésére buzdította. A korábbi tanmenet kisebb változásáról szólt, majd az esedékes különféle műszaki fejlesztési/fenntartási munkákat ismertette.
 
b_150_150_16777215_00_images_stories_rothgyula_rothgyula_3982k.jpg
A jelenleg mintegy 500 fiatalt oktató-nevelő intézmény most is oklevelet adományozott a 65, 60 és 50 éve végzett erdésztechnikusoknak. Utóbbiak kezdeményezésére, és az iskola, a Baráti Kör, a TÁEG támoga-tásával, a tanévnyitó előtt kopjafát avattak a Dalos-hegyen, dr. Kondor Antal erdőmérnök-tanár emlékére.
A tanévnyitó az Erdész-, majd a Faiparos-himnusz eléneklésével fe-jeződött be. Az ünnepség után az iskola fogadást adott a vas-, gyémánt- és arany-oklevéllel kitüntetett öreg-diákok részére.
Apatóczky István  aranyokleveles erdésztechnikus
                                                             
 
No events