b_150_150_16777215_00_images_stories_gyulaj_deakistva90k.jpg

Fotók: Németh Bálint

2022. február 8. - A Gyulaj Erdő és Vadgazdaság nyugalmazott igazgatójának Deák Istvánnak a 90. születésnapja alkalmából tartottak egy meglepetés partyt a részvénytársaság munkatársainak képviseletében jelenlévők az Óbíródi vadászházban, 2022. február 3-án.

Az ünnepelt mit sem sejtett a szülinapi  köszöntésről, hiszen Gőbölös Péter vezérigazgató egy telefonos egyeztetéssel egy cégtörténeti szakkérdésben erdőterületi helyszínelésre hívta a nyugalmazott elődjét a Gyulaji erdőségbe, majd útközben hirtelen javasolta, hogy igyanak meg egy kávét az Óbíródi vadászházban, ahol meglepetésként már a munkatársak ünneplő gyűrűje várták a születésnapost.  
A jelenlévő aktív és nyugalmazott munkatársak – közöttük az ünnepelt igazgató közvetlen utódja Müller János vezérigazgató is – szeretettel és tisztelettel köszöntötték Deák Istvánt. Pista bácsi nagyon meglepődött a mosolygó „villámsokadalmon”, a pezsgős poharakon.

b_150_150_16777215_00_images_stories_gyulaj_deakist_90k.jpg

Gőbölös Péter az ünnepelt szakmai életútját röviden ismertetető köszöntőjében elmondta, hogy Deák István okleveles erdőmérnök első és utolsó munkahelye volt a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és annak korábbi jogelődjei. Sopronban 1954-ben vette át az erdőmérnöki oklevelét és 1955. január 1-én kezdte el a sikeres szakmai életútját, végigjárva a kudarcokat és a sikereket, mindemellett a szakmai lépcsőfokokat, amelyek megtétele során egy fontos állomás volt, hogy 1970-ben az erdő- és vadgazdaság főmérnökévé nevezték ki. A napi munkája mellett, a cég életében nagyon fontos szakmatörténeti események aktív segítőjeként vett részt olyan nagyszabású események létrehozásának munkálataiban, szervezésében és kivitelezésében, mint az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítás és az 1973-as Országos Erdészeti Egyesület Közgyűlése és Fagazdasági Műszaki Napok (akkori Vándorgyűlés). Deák Istvánt 1985-ben nevezték ki a cég igazgatójának és 1992-ben, mint a patinás hírű erdő- és vadgazdaság igazgatója ment nyugállományba, átadva a stafétát Müller János vezérigazgató utódjának.
Szakmai érdemeiért és kiemelkedő munkásságáért az erdész szakma jelölése és elismerése alapján 2000-ben a Bedő Albert díjat kapott. 2012-ben Életfa Emlékplakett ezüst fokozatát dr. Fazekas Sándor földművelési minisztertől vehette át. Pista bácsi gyermekei és unokái mellett már háromszoros dédnagypapa és nemsokára megérkezik a 4. dédunoka is. Ez utóbbihoz kapcsolódó jókívánságaival zárta a köszöntését a vezérigazgató.

b_150_150_16777215_00_images_stories_gyulaj_deakistv90k.jpg

Pista bácsi a válaszában a meghatott köszönete mellett, egy 1954-1992 közötti cégtörténeti tömör áttekintést tartott. Röviden elmesélte a cég működésének az ’50-es évektől a ’80-as évekig tartó szervezeti változásait és az ezekhez kapcsolódó vezetői küzdelmeket, sikereket. Felhívta az utódainak a figyelmét arra, hogy a tanulságokból és a szakmai kudarcokból mindig érdemes tanulni. 

b_150_150_16777215_00_images_stories_gyulaj_deakistvan90k.jpg

Az ünnepi ebéd desszertje a szülinapos részére készített Gyulaj Zrt. emblémás torta volt, majd az ezt a kötetlen és vidám beszélgetés követte.
Isten éltesse sokáig Deák Istvánt egészségben, boldogságban és az unokái, dédunokái körében! Boldog születésnapot Pista bácsi!

 

No events