Fotó: Futó Daru Sportegyesület.

2015. február 26. - Ismét megrendezték Püspökladányban, 2015. február 22-én az immár hagyománnyá váló, eredetileg finn kezdeményezésű Run Yours Truly elnevezésű futóversenyt.  

A vállalkozó szelleműek a Farkasszigeti Arborétumban, az Erdészeti Tudományos Intézet Püspökladányi Kísérleti Állomásának irodája előtt állhattak rajthoz. A telente megrendezett futóversenyen az időmérés a résztvevők becsületére van bízva.
A február 22-ei eseményen harmincnégyen vettek részt, ami országos viszonylatban elég jónak mondható. Ötven, huszonöt km-es, illetve akár tetszés szerinti távot is lefuthattak a résztvevők.
A régi múltra visszatekintő arborétum persze nemcsak ilyenkor, hanem egész évben várja látogatóit. A természet, az erdő szépségei iránt lelkesedők kiváló kikapcsolódási lehetőséget találhatnak itt. A több száz fa- és cserjefajjal rendelkező területen olyan különleges faj is megtalálható, mint az iráni varázsfa. Az arborétumban járva a kísérleti állomás neves kutatóinak/vezetőinek szobrait is láthatjuk: Magyar Pál, Tury Elemér szobrait, illetve Kaán Károlyét, akinek az idei évben van halálának 75. évfordulója.
Reméljük a jövőben is számos futóversenynek, hasonló jellegű eseménynek adhat helyet az arborétum. Antal Borbála

No events