2015. augusztus 5. - Pécs | Különleges sportesemény házigazdája lesz nemsokára a baranyai megyeszékhely, itt rendezik ugyanis augusztus 10–15. között a 22. Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságot (EFOL).
A tegnap tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az elsőre Lettországban került sor 1994-ben, s Magyarország az egyetlen, amely immár harmadszor látja vendégül a résztvevőket – 1998-ban Szilvásváradon, 2004-ben pedig Bugacon volt EFOL.
Ez a sportesemény – az 1969-ben Németországban elindult Európai Erdészeti Sífutó bajnoksághoz hasonlóan – a nevéből adódóan természetesen elsősorban az erdőgazdálkodásban dolgozók részére nyújt sportolási lehetőséget. S amint a várható létszám jelzi, elég sokan élnek is ezzel, sokan hódolnak ennek a sportágnak: Pécsett tizenöt ország több mint háromszázötven versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők ezúttal is lehetővé teszik, hogy az indulók megismerkedjenek a terepviszonyokkal, ezért lesz egy edzésnap, ugyanakkor a szakmára is fordítanak időt, lesz erdészeti szakmai est, valamint szakmai kirándulás is, amely során a helyi erdészeti és kulturális értékeket mutatják be.
A tájékozódási futó bajnokságot három kategóriában rendezik meg, ahogy illik, lesz sprint és normál táv, valamint váltóbajnokság is. A legrövidebbre, tehát a sprintre Pécs történelmi belvárosában kerül sor augusztus 12-én, szerdán 14 órától, a normál távnak az Orfű és Abaliget közötti terület ad otthont egy nappal később 10 órától, míg a váltók augusztus 15-én 9 órától mérik össze tudásukat Pécs–Árpádtető térségében. A helyszínek, a terep tehát igazán változatos lesz az itt vendégeskedő sportolók számára, a programot pedig egy olyan különlegesség teszi még színesebbé a záró ünnepségen, mint a magyar sportfavágó-válogatott virtuóz elemeket is tartalmazó rönkhasító és fűrészelő bemutatója, a Stihl Timber Show. K. Mayer A.

No events