b_150_150_16777215_00_images_stories_epulet_esztergom001ki.JPG
2018. augusztus15. - A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezőcsapata szeretettel várja a résztvevőket Esztergomban a XXII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokon.

A szpartakiádon a hazai erdészeti társaságok versenyzői és külföldi erdészek alkotta csapatok vesznek részt. A versenyek résztvevőinek száma várhatóan meghaladja fél ezret, és 18 sportágban küzdhetnek az érmekért és serlegekért. Ismét lesz úszás, és újdonságnak tekinthető két idegenből ide származott sportjáték, a Mölkky és a Petanque. Szintén új versenyszám lesz a kerékpározás is – tájékoztatott Liebhardt István főszervező.
A regisztrációra 2018. augusztus 24-én, pénteken 12-18 óráig a Ferences Gimnázium sportpályáján (Esztergom, Nagy-Duna sétány, Palkovics-pad) kerül sor.
A pénteken délután a következő versenyszámokkal - Mölkky, Petanque, Darts válogató, Ügyességi sorverseny - meg is kezdődnek a küzdelmek a Ferences Gimnázium sportpályáján (illetve az úszás a Szent István uszodában).
Az ünnepélyes megnyitó 2018. augusztus 25-én, szombaton 8:15-től a Ferences Gimnázium sportpályáján lesz. A megnyitón többek között Bitay Márton Örs, az Agrárminisztérium államtitkára, Romanek Etelka, Esztergom város polgármestere, és Dudás Péter, az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke köszönti a versenyzőket. A sportnapokat Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt vezérigazgatója nyitja meg.
Az eredményhirdetésre és a záró vacsorára 2018. augusztus 25-én, szombaton 18:00-tól szintén a Rugby Club Hotel rendezvénysátrában kerül sor. Az alkalmat megtiszteli Völner Pál, a város országgyűlési képviselője és Nagy János helyettes államtitkár is.

 

No events