b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_sportnap_egergy2018.JPG
ForestPress fotó

2018. augusztus 28. - Erdészek, könyvelők, erdei iskola vezetők közös célért eveztek a hétvégén a XXII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokon, Esztergomban.

Bár a evezésben nem aratták le a babérokat, mégis sikerült az Egererdő Zrt. lelkes csapatának felküzdenie magát a dobogó legfelső fokára a szakmának szóló sportversenyen.
A mátrai és bükki erdészek számos sportágban indultak és állhattak a dobogóra. Legtöbb érmet az íjászat különböző ágaiban (tradicionális, csigás és vadászreflex) gyűjtötték be a kollegák, férfi és női kategóriában is. A lövészetben gyakorlott szakembereink közül, vadászati előadónk, ifj. Nagy Károly állhatott fel a dobogó 3. fokára. Emellett a teniszben, úszásban, a dartsban és a kártyajátékok közül, az ultiban is jeleskedett a csapat. A kevesek által ismert mölkky játékban is sikerült egy érmet bezsebelnie Mészáros György erdész kollegánknak. Az arany, ezüst és bronz egyéni helyezéseknek köszönhetően a összetartó kollektíva büszkén álhatott fel a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára. A csapat nevében a rangos sportesemény szervezését hálásan köszönjük a szervező Pilisi Parkerdő Zrt.-nek. Esztergom hangulatát, a Duna part csodálatos képét és a sportsikereket a résztvevők egy életre megőrzik emlékeikben.
Ezzel egy időben, 08.25-én, szombaton az itthon maradtak az Egererdő Zrt. által támogatott három csapatnak szurkolhattak a bükkzsérci Regionális Favágó Versenyen. Az egyik legveszélyesebb és legnehezebb foglalkozás, a fakitermelés, ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. által szervezett verseny fő célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetek megelőzésének fontosságára.
A hagyományos versenyszámokban a Felsőtárkányi Erdészet csapata, a Parádfürdői Erdészet csapata és a Szilvásváradi Erdészet által támogatott Óbükk Kft. csapata mérette meg magát.
A versenyzőknek először a motorfűrész szerelésben kellett megmutatni ügyességüket, majd következtek az izzasztóbb versenyszámok. A döntés, kombinált darabolás, gallyazás, hosztolás, hasítás kombinált feladatban a versenyzőknek jól szervezett munkát kellett végezniük, hogy a biztonságra törekedve a legrövidebb idő alatt el tudják végezni a munkát.
Itt is pozitív eredmények születtek, hiszen a bronzérmet a Parádfürdői Erdészet csapata nyerte meg, míg a dobogó legfelső fokára az Óbükk Kft. csapata álhatott. A dobogós csapatok 09.08-án folytatják a versengést a Bábolnai országos döntőben. A felkészüléshez sok erőt, kitartást kívánunk, a versenyhez pedig sok sikert! Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

 

No events