2019. július 26. - Folyamatosan növekszik a társadalmi igény a szabadidő aktív eltöltésére, melyre kiváló helyszín az erdő.

Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt erdőkben végzett turisztikai fejlesztések, a kialakított turisztikai hálózat és csomópontok a társadalom igényeit szolgálja (erdei kerékpáros és lovas ösvények, kerékpáros csomópontok, szervízpontok, erdei szálláshelyek, kilátók, kisvasúti attrakciók). Az Erdei sportágválasztó rendezvényen a látogatók több olyan sportágat ismerhetnek meg, amik a Mátra és Bükk erdeiben hozzájárulnak az erdei aktív kikapcsolódáshoz.

Az EGERERDŐ Zrt. támogatásával évente több mint 100 sportrendezvény valósul meg a Mátra, Bükk és a dombvidék vadregényes tájain. Ennek köszönhetően több tucat országos és helyi szervezettel alakítottunk ki partnerséget, akik közül több helyi szervezetet kiállítóként köszönthetünk.

Az Egri Spartacus Egyesület a tájékozódási futás és túrázás sportágakat képviseli az Erdei sportágválasztó programon. A látogatók egy kisebb pályán próbára tehetik a tájékozódási képességüket.

A bükki kerékpáros maratonok főszervezői, a szilvásváradi Tarnai Csaba és a felsőtárkányi Nagy Ádám a hegyi kerékpározás szépségeiről és buktatóiról mesélnek a Szabadtéri Múzeumban, miközben különböző bringákat próbálhatnak ki a vendégek a standjuknál.

Nemcsak a vadászat szerelmeseinek ajánljuk az íjászatot, amelyet Szűcs Iván vadászíjász vezet. A 3D-s célokon még a gyerekek is kipróbálhatják ügyességüket.

A rollerezés napjainkban reneszánszát éli, hiszen szinte minden utcasarkon találkozunk eggyel a városban. De a hegyi rollerezés teljesen más, hogy miért? A Szilvásváradi Kalandpark standjánál kiderül, akik még segway-t is hoznak magukkal! Természetesen bárki kipróbálhatja a kétkerekű hegyi járgányokat.

A filagóriában pedig az EGERERDŐ Zrt. standjához várjuk a látogatókat számos természettel kapcsolatos játékkal és Vándortáboros információkkal 2019.07.27. 15 és 18 óra között.

Vigh Ilona

No events