b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_alstor_munka2015.JPG

2015. április 19. – Az ALSTOR 820-as mini forwarder bemutatója a Szilvásváradi Erdészeténél

2015.április 14-én az Egererdő Zrt.-Szilvásváradi Erdészete gépbemutatót tartott, ahol az ALSTOR 820-as kihordó kisgépet láthatta munka közben a publikum. A rendezvényt közel 80 fő látogatta meg, akik között egyéni vállalkozók, a Bükki Nemzeti Park munkatársai, a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és az Egererdő Zrt. munkatársai is tiszteletüket tették.
A bemutató a Szilvásváradi Erdészet épülete előtt a megnyitóval kezdődött, ahol Papp Gyula az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetének vezetője, illetve Antal József, az erdészet gondnoka köszöntötte az egybegyűlteket. Rövid köszöntőjük és tájékoztatásuk után gépjárművekbe ülve indultak a látogatók a terepi bemutató helyszínére. Itt Schandl Béla, a gép hazai forgalmazója, a Timberwald Kft vezetője mutatta be magát az erdészeti kihordót, mely a Pilisben már évek óta dolgozik. A rövid, de annál tömörebb előadása után, a Szalajka-völgyben, a Villa Negra vendégház melletti erdőrészben munka közben is szemügyre vehették az ALSTOR-t a kedves vendégek. A jobb szemléltetés érdekében olyan terepi adottságokkal rendelkező szálalóvágásos, középkorú erdőt szemeltek ki az erdészet dolgozói, ahol a 8x8, azaz a nyolc kerék meghajtású kisgép terepjáró képességeit hegyvidéki viszonyok között is megmutathatta. A jól felszerelt (csörlővel, daruval, oldal támasztókkal) ALSTOR saját magára halmozva a fát, a visszamaradó törzsek, növényzet és a talaj teljes kímélete mellett, vonszolás nélkül gumikeréken juttatja ki a faanyagot az erdőről a kívánt rakodóra.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_alstor_schandl2015.JPG
A bemutató végén Schandl Béla egy végső összegzést tartott magáról a gépről, a teljesítményéről, tulajdonságairól, majd közös beszélgetés alakult ki a gép használhatóságát, továbbfejlesztését, beszerzésének finanszírozását illetően.
A résztvevők megállapították, hogy az ALSTOR 8x8 a nevelővágások, szálaló vágások, szálalások kíméletes, természetközeli végrehajtásának egy gazdaságosan üzemeltethető vezérgépe a fiatal, középkorú erdőkben, mely a hegyvidéki viszonyok között is megállja a helyét.No events