2015. április 20. - Dr. Fazekas Sándor Luxemburgban, az uniós agrárminiszterek 2015. április 20-ai ülésén folytatta a berlini Zöld Héten meghirdetett „GMO-mentes Európa” kezdeményezéséről megkezdett tárgyalásait – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Ezúttal Fernand Edgen luxemburgi, Dejan Židan szlovén, valamint Desislava Taneva bolgár miniszterrel folytatott megbeszéléseket. A miniszterek egyetértettek a köztermesztés tiltásának szükségességében. A szlovén miniszter emellett abban is egyetértett magyar kollégájával, hogy a jövőben az állati takarmány GMO-mentességét is biztosítani kell.
2015 júliusától fél éven át Luxemburg tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztjét. A luxemburgi agrárminiszter, Fernand Edgen egyetértett magyar kollégájával abban, hogy elnökségük egyik központi kérdése lesz, hogy a tagállamok tilthassák a GMO-mentes élelmiszerek fogyasztását és takarmányok használatát.
A mezőgazdasági miniszterek a Tanács ülésén tárgyaltak többek között a fenntartható erdőgazdálkodás nemzetközi kereteiről az ENSZ Erdészeti Fórumára való felkészülés jegyében, valamint az élelmiszer-jelölés követelményeinek aktuális kérdéseiről.

No events