2015. május 3. - A STIHL támogatja a robottechnikát - Mérsékelt növekedés várható 2015-re – a bizonytalan orosz piac ellenére

A STIHL már belevágott a robottechnikába Németországban és az Egyesült Államokban. Az új robotokat már használják a termelésben a STIHL cégnél az Egyesült Államokban; ennél a technológiánál az ember és a gép együttműködése valósul meg számos munkaterületen, például a végszerelési folyamatban.
Dr. Kandziora az innovatív technológia fontosságát hangsúlyozta: "A robottechnika, azaz intelligens együttműködés emberi és robot között, egy mennyiségi ugrás a gyárban. Az új robotok fel vannak felszerelve érzékelőkkel, amelyek lehetővé teszik, hogy az ipari munkások és a robotok együttműködjenek kockázat nélkül. "

Mérsékelt növekedés várható, 2015-re – a tétova orosz piac ellenére

Számos piac egy gyors startot vett 2015-ben. A STIHL tudta növelni forgalmát az első negyedévben. Az oroszországi és ukrajnai gyenge kereslet azonban, valamint a behozatali korlátozások Argentínában és Venezuelában hatással voltak a fajlagos értékesítési mutatókra. A válság előtt Oroszország egy nagyon fontos piac volt a STIHL számára. A fajlagos értékesítési előirányzatokat lefelé kellett módosítani 2015-re is.
"Igaz, tudjuk pótolni az ilyen regionális értékesítési csökkenést más, növekedő régiókban. De nem leszünk képesek arra, hogy a piaci változások tényleges, megbízható mértéket érjenek el a második félévben" - mondta dr. Kandziora. "Rugalmasan kell reagálni a piaci változásokra."
A német alapító cégre is hatást gyakorolt az oroszországi alacsony kereslet. STIHL sok erőfeszítést tesz az orosz piacon, újabban saját értékesítési céget alapított Krasnodarban, a délnyugati értékesítési területen. Az ügyvezető testület elnöke dr. Kandziora hangsúlyozta: "Biztos vagyok benne, hogy ebből a válságból Oroszország erősebben jön ki, mint volt korábban. Kiváló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy lássuk, hatalmas lehetőségekkel rendelkezik az ország. Összességében a csoportnál mérsékelt forgalomnövekedést várok az idei évre, annak ellenére, hogy a világban a válság jelei mutatkoznak. Köszönhetően a dollár és más valuták erejének, amelyek fontosak a STIHL forgalmában, és feltételezem, hogy évek óta először nem lesz negatív hatással az árfolyam."

STIHL bejelentett új, vezeték nélküli termékeket, és a piac legerősebb vezeték nélküli levélfújó készülékét 2015-ben.
A STIHL új BGA 100-as készüléke, ami a legerősebb kézi akkumulátoros fúvó a piacon, látható lesz a "demopark" szakkiállításon júniusban, Eisenachban. A fúvóerő akár 17 Newtonnal erősebb lesz, ami azt jelenti, hogy a növekedés mintegy 70 százalékos a STIHL BGA 85-tel szemben. Ugyanakkor a hangteljesítmény szintje mintegy 10 dB-lel kisebb, mint a kisebb teljesítményű motoré. Amely egyenértékű a szubjektív zajhatás felére csökkenésével, és ez lehetővé teszi, hogy a ventilátor használható akár egész nap, fülvédő nélkül. A BGA 100, így hallható különbséget nyújt a városi karbantartási műveleteknél, és lehetővé teszi alkalmazását zajra érzékeny területeken, mint például a parkok, temetők, vagy az iskolák és kórházak közelében. Kombinálva az új STIHL AR 3000 tápáramforrással, a STIHL BGA 100 üzemeltethető néhány óráig, egy töltéssel. Alapvetően a professzionális felhasználók számára készült, a települések kommunális ellátási és szolgáltatási cégeinek.
Ebben a szezonban a STIHL akkumulátoros megoldást kínál két új termékhez a hobby kertészeknek: A STIHL HTA 65 nyeles metszőolló teljes hossza 2,40 méter, bőségesen elegendő a fák karbantartására. A teljes súlya mindössze 5 kg (az AP 115 akkumulátorral), az eszköz könnyen kezelhető. A könnyű STIHL HSA 25 akkus bokornyíró rendelkezik egy bokorvágó ollóval a kis levelű díszcserjék és kis örökzöld sövények alakításához és kiegyenlítéséhez, valamint a virágágyások és teraszok körül a gyepszegély nyírásához. A cserje- és a fűnyíró olló gyorsan, szerszám nélkül cserélhető. A vezeték nélküli motor és egyszerű kezelés lehetővé teszi, hogy bárhová kényelmesen elvihető. Egyetlen feltöltés majdnem két órán keresztüli működési időt biztosít.

 A VIKING a 2015-ös szezonban a gyepen új profi fűnyírókkal indul
A VIKING elindította az új 7-es sorozatú benzines professzionális fűnyíró gyepápolóját, amelynek jellemzője a robosztus felépítés, a kis súly és az alacsony vibráció. Az MB 756 YS-t és MB 756 YC-t egy könnyű öntött magnézium házba helyezték, a vágásszélessége 54 cm és súlya kevesebb, mint 60 kg. Ezek alkalmasak nagy, akár 3000 m2-es fűterületek karbantartására is. A két professzionális fűnyíró már április eleje óta megvásárolható, és nagy a kereslet iránta.No events