2015. május 7. - A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a  „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2015. évi rendezvénysorozatának keretein belül.

Várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.
A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.
„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”
A „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő célja környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejének segítségével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.
A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.
„Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.
"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."
 
Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai.
 
A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott.
Festmények, akvarellek, grafikák, mérete max. 50x70 cm.
Szobrászok, iparművészek, keramikusok: 35x35x70 cm méreten belüli alkotás.
Divattervezők: a tervezett öltözékek tervrajza, fotója, vagy maga a kész alkotás. A beérkező, arra érdemes alkotásokból divatbemutatót tartunk az erdőben.
 
A művek beadási határideje: 2015. május 1 - június 1. között.

Beadási cím: képzőművészeti alkotások esetén:
Kastélykerti Művelődési Ház, Kisterenye, Népkert út 7-9.
(személyesen:  (H - Sze 8-12 óra között, Cs – P 8-16 óra között)
Kapcsolat: +36-32-350-620, +36-20-97-91-517
 
divattervezők esetén:
Józsa Judit Galéria, Budapest V. ker. Városház u. 1. (hétköznap: 10-18 ó. Tel: 0036-1 9517334)
 
Zsűri: Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Józsa Judit művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja.

Díjazás: A legjobb pályaműveket kiállítjuk a 12. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat nyitó napján, Kisterenyén a Gyürky- Solymossy Kastélyban, 2015. június 27-én.
I. hely: 100 000 HUF
II.-III. hely: wellness hétvégék, értékes tárgyjutalmak

A helyezetteknek a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.

Érdeklődni:
Matúz Viktória
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36-30-366-09-66