Budapest, 2015. augusztus 19. - Az új vidékfejlesztési program az eddiginél több lehetőséget biztosít a gazdák számára - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vidékfejlesztésért felelős alelnöke szerdán, az M1 aktuális csatornán.
     Hubai Imre elmondta: az unió által is jóváhagyott vidékfejlesztési program a többi között alkalmas lehet arra is, hogy a mostanihoz hasonló időjárás - hőség, esőzés, viharok - által okozott gondokat könnyebben kezelhessék a gazdálkodók. Példaként említette, hogy a gazdák olyan agrárkörnyezet-gazdálkodási forráshoz juthatnak hozzá, amely a talajkímélő technológiák révén a víztakarékos gazdálkodást teszi lehetővé.
    Elmondta, a gazdálkodók várják az új vidékfejlesztési program öntözésfejlesztési forrásainak megnyílását is, valamint az agrárkörnyezet-gazdálkodási és az ökológiai, továbbá a fiatal gazdákat segítő támogatások finanszírozását lehetővé tévő forrásokat. Ezek a kiírások már várhatóan szeptemberben megjelennek - tette hozzá.
    Közölte azt is, hogy a NAK tagjai számára hamarosan hozzáférhető lesz egy, az új vidékfejlesztési program lehetőségeit ismertető kézikönyv, amely segíti az érintetteket a lehetőségek közötti eligazodásban. A kézikönyv augusztus végére készül el.

No events