b_150_150_16777215_00_images_stories_egyetem_ligenumaula201209.jpg


2015. szeptember 24. - Fajátszóteret avatnak, bemutatókat és kézműves foglalkozásokat tartanak Sopronban, Mosonmagyaróváron a mikrobák és a növények kerülnek a középpontba pénteken, a Kutatók éjszakáján.
     Oktatói és hallgatói összefogásban készült fajátszóteret avatnak a Nyugat-magyarországi Egyetem botanikus kertjében a Kutatók éjszakája programsorozat keretében pénteken, a játszótér elemeinek tervezése és építése egyaránt a felsőoktatási intézményben történt - mondta a programokat szervező Ligneum Látogatóközpont rendezvényigazgatója az MTI-nek.
    Orbán Júlia hozzátette: a látogatók pénteken többek között természetfotókból, valamint egy magyar-osztrák határon átnyúló program keretében készült alkotásokból láthatnak kiállítást, lesz drónbemutató, a Hangszerek Minifesztiválja keretében pedig a soproni Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak koncertet.
    Az egyetem hallgatói segítségével a legkisebbek elkészíthetik kedvenc erdei állataikat, megtekinthetik a Gerinces Álattani Gyűjteményt, ahol több mint háromszáz preparátumritkaság található, emellett lesz arcfestés is ásványokból készült festékekkel.
    Munkába állítják a Ligneum fűrészmalmok mintájára kialakított keretfűrészgép-modelljét. A legrégebbi fűrészgéptípus működését az egyetem kutatói és hallgatói mutatják be.
    Az ökoszemléletet kézműves foglalkozásokon népszerűsítik, ahol az erdő terméseiből alkothatnak a legkisebbek ajándéktárgyakat.
    Az egyetem Közgazdaságtudományi Karán     kézműves foglalkozásokat, gazdálkodási, pénzügyi, földrajzi és matematikai feladatokat oldhatnak meg a látogatók.
    A mosonmagyaróvári Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karon a méhekről mint csodálatos lényekről, az intézmény történetéről és a növényekről tartanak előadásokat. Az egyetem aulájában bélyegkiállítás nyílik, a legkisebbeket pedig kreatív sarok várja.