2016. augusztus 29. - Ha elfogadja az Országgyűlés, a jogszabály-módosítás értelmében ismét kötelezővé válhat a vadászkamarai tagság a sportvadászok számára is, emellett pedig az érdekképviselet jelentős többletforráshoz juthat. Az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló 1997. évi XLVI. törvény módosításáról szóló törvény tervezetét egyéni képviselői indítványként augusztus 29-én nyújtotta Kövér László házelnöknek dr. Semjén Zsolt (KDNP) és Lázár János (Fidesz).
A főbb változások:
A törvénymódosítás 2017. január 1-jétől visszaállítaná a kötelező vadászkamarai tagságot, ami a korábbinál sokkal hatékonyabb lehetőséget ad a vadászetika érvényesítésére.
A Vadászati törvény 2015. novemberi módosítása az OMVK hatáskörébe utalja a külföldi vadászok vadászati engedélyének kiadását. A kamarai törvény módosításának értelmében 2017. március 1-jétől az ebből származó bevételek is a szervezethez kerülhetnek.
A vadászjegyekből származó bevételek ugyancsak 2017. március 1-jétől teljes egészében a vadászkamarához kerülhetnek (jelenleg ezeknek 50%-a az államot illeti), ami további plusz forrást biztosít az érdekképviselet számára.

Amennyiben a jogszabály-módosítást elfogadja a Tisztelt Ház, a jelentős forrástöbbletből az OMVK szakmai programokat finanszíroz, illetve újra létrehozza a Vadgazdálkodási Alapot, amelynek elsődleges célja az apróvad-gazdálkodás és az élőhelyek fejlesztése lehet.

No events