Budapest, 2016. december 28. - A vidék mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását és fejlesztését támogatja a Vidékfejlesztési Program új pályázata, közel 36 milliárd forintos keretösszeggel - közölte a Miniszterelnökség szerdán
    

A közlemény szerint a vidéken működő mikrovállalkozások számára kiírt pályázaton nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére igényelhető vissza nem térítendő támogatás, legfeljebb 160 000 euró (mintegy 50 millió forint) összegig.
    A támogatás a projekt megvalósulási helyétől függően elérheti a teljes összeg 70 százalékát.
    A pályázat keretében falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése, nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztés, továbbá műhely, bemutató tér és interaktív bemutatókhoz szükséges fejlesztések valósíthatók meg.
    A pályázók 2017. április 3. és 2019. január 28. között nyújthatják be kérelmüket a Miniszterelnökség honlapján. Az első értékelési szakasz 2017. május 3-ig tart, az értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el.
    A pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu címen érhető el.