2017. július 14. - A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) hivatalosan is leadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál a 2017. novemberi kamarai választásokon való jelölő szervezeti nyilvántartásba vételi kérelmét.

A MAGOSZ kérelméhez 17 , a saját ágazatában meghatározó agrár-, élelmiszergazdaság, valamint erdőgazdálkodás területén működő érdekképviselet is csatlakozott.
Az együttműködés erejét bizonyítja, hogy a MAGOSZ elképzeléseit utóbb a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetsége, valamint a Juh Terméktanács is támogatásáról biztosította.
Mindezek együttes eredménye, hogy az agrárium területén egy eddig nem látott, példaértékű összefogásnak lehetünk szemtanúi.
A szervezetek közötti megállapodás vezérfonala, hogy az agráriumot érintő kihívásokra csak egy széles körű, gazdálkodási mérettől és tulajdonosi szerkezettől független, folyamatos párbeszéden alapuló szakmai együttműködés adhatja meg a választ.
A mai napon az agrár érdekérvényesítés egy minőségileg magasabb szintre lépett, mellyel új távlatok nyílhatnak meg előtte.
A MAGOSZ a szövetséges szervezetekkel együtt felelősséget kíván vállalni, hogy megoldásokat dolgozzon ki az elkövetkezendő évek gazdasági kihívásaira és erejéből fakadóan mindent meg is fog tenni azok végrehajtásáért.
Mert a MAGOSZ meggyőződése, hogy a magyar mezőgazdaságot csak széleskörű összefogással és hatékony érdekképviselettel lehet még erősebbé tenni! – fejeződik be a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége nyilatkozata.