2017. október 6. - A hétvégén számíthatunk szeles időre, záporokra, de a nap is előbújhat.

Aki szabadtéri programot tervez, az Egererdő Zrt. működési területén az alábbi programoknak lehet a részese.
Az ősz a vadászati idény kezdete, így szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Átfogó korlátozás nincs, a részleges és átmeneti korlátozások is csak novembertől, a társas vadászatok beindulásával várhatók. A muflonok párzási időszakában a mátrai területeken intenzív kosvadászat várható, ezért kérjük, vegyék figyelembe, hogy csak napközben tartózkodjanak az általunk kezelt erdős területeken.
Az ország területén a vadászatok miatti korlátozásokról a www.mtsz.org honlapon tájékozódhatnak.
Megnyugtatásként szeretnénk jelezni, hogy a vadászatok általában nem a turista utak mentén folynak, de természetesen az erdőjárók és a vadászok részéről is fokozottabb elővigyázatosság szükséges ebben az időszakban. Tudniuk kell, hogy az Egererdő Zrt. erdész és vadász szakemberei már korábban előkészítették a vadászatokat. Fontos, hogy a kirándulók figyelembe vegyék felhívásunkat, hiszen ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.
Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók mind a Mátrában és a Bükkben is. A Gloriette-tisztásról az Istállós-kői-barlanghoz vezető turistaút megtisztítása megtörtént, de a meredek út mellől a korlát és a lépcsőfokok még hiányoznak, ezért fokozottan balesetveszélyes, befordult gyökértányérok nehezítik a barlang megközelítését. A barlang kényelmesebb megközelítése céljából egy szakaszon új nyomvonal kialakítását tervezzük, ami reményeink szerint biztonságosabb is lesz a korábbihoz képest. Addig is a felázott talajviszonyok mellett az út csúszóssá válhat, ezért javasoljuk, hogy csak megfelelő körülmények között induljanak el a barlanghoz! A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút utasai részére így a faluba vissza vezető út mentén ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot megtekinteni. Szilvásváradon, szombaton, 2017. október 7-én 14.00 órakor a Fedeles Lovardában egy Lovas Show-t tekinthetnek meg.
A Mátravasút vonatai Gyöngyös-Mátrafüred vonalon menetrend szerint közlekednek. Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal csak a szabad- és munkaszüneti napokon számolhatnak.
Az őszi csapadékosabb időjárás kedvez az erdei gombák növekedésének. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a gyűjtött mennyiség nem haladhatja meg a személyenkénti 2 kg-t naponta. Az e feletti mennyiség gyűjtése engedélyköteles tevékenység.

P szept. 28 @08:00 - 05:00PM
Muzsikál az Erdő - Körösök völgye