2017. november 9. - Új környezeti kihívásokkal kell szembenéznie az Európai Uniónak, ezért az új Közös Agrárpolitikában kiemelt hangsúlyt kapott a zöldítés és a környezetvédelem – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a budapesti Francia Intézet „Környezetvédelmi Hónap” programjának nyitó rendezvényén.

Magyarország 4. Nemzeti Környezetvédelmi Programja stratégiai eszközként nevesíti a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítését. Mindezek szellemében idén is hatékony tájékoztató kampányokat valósított meg a szaktárca. Nagy István példaként a „TeSzedd!” akciót említette, amelyben több százezer fiatal és felnőtt vett részt az illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtésében, a szennyezett területek visszazöldítésében.
 
A kisméretű szállópor kibocsátásához a legnagyobb mértékben, közel 70 százalékkal a lakossági fűtés járul hozzá. Az államtitkár a tárca „Fűts okosan!” kampányáról  szólva elmondta, hogy az segíti a tüzelőanyagok kiválasztását, tippeket ad a környezetszennyező és egészségre ártalmas hatások minimalizálására,  valamint a fűtési kiadások csökkentésére.
 
Nagy István hangsúlyozta, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjait nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A hulladékok keletkezésének megelőzése, illetve az újrafelhasználás is kiemelten fontos.   Aláhúzta, elengedhetetlenné vált az erőforrás-hatékonyság javítása, a nyersanyagok visszaforgatása a termelésbe, a hulladéktermelés csökkentése, valamint a termék és technológia tervezés új alapokra helyezése.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Sze okt. 17 @11:00 - 12:00AM
55. FAGOSZ Fakonferencia október 17-18.