b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_kinainagyfalk.jpg
2018. január 5. - Kína azt akarja, hogy 2035-ig erdők borítsák területének 26 százalékát

Kína bejelentette, hogy 2018-ban 6,6 millió hektárnyi új erdőt telepít, amely nagyjából Írország méretű.
Ez a lépés Kína legutóbbi ajánlata, hogy megváltoztassa eddigi, környezetszennyező képét, és világelsővé váljon a környezetvédelemben, mivel Donald Trump elnök tavaly kivonta az Egyesült Államokat a párizsi éghajlatváltozási megállapodásból.
A Kínai Állami Erdészeti Igazgatóság célja, hogy 2020-ra az ország erdőségeinek arányát a teljes terület 23 százalékára növelje; ez a szám jelenleg 21,7 százalék. Zhang Jianlong, az igazgatás vezetője elmondta, hogy 2035-ig az arány 26 százalék lesz.
„A környezetbarát munkára szakosodott vállalatok, szervezetek és intézmények mind szívesen csatlakoznak az ország hatalmas zöldövezeti kampányához" - mondta. „A kormány és a társadalmi tőke közötti együttműködést a prioritási listára kell helyezni."
2014-et Kína, ahol az elmúlt néhány évtizedben városnyian vesztették életüket a krónikus légszennyezés miatt, „szennyezés elleni háborúnak" nyilvánította. Csakúgy, mint a környezetszennyező vállalatok bezárása, és a környezetvédelmi szabályok megsértéséért felelős tisztviselők megbüntetése, az erdősítés és a szennyezett folyók tisztítása vált kiemelten fontossá.
Ebben az évben az új erdőterületeket az északkeleti Hebei tartományban, a tibeti fennsíkon lévő Qinghai tartományban és a Belső-Mongóliában található Hunshandake-sivatagban, egy észak-autonóm régióban telepítik majd.
Zhang elmondta, hogy az ország az elmúlt öt évben több mint 538 milliárd jüant (61 milliárd angol font) költött az ültetvényerdőkre, és Kínában összesen 208 millió hektáron telepítettek.
A kormány bevezette az „ökológiai vörösvonalas" politikát is, amely megköveteli az önkormányzatoktól, hogy lefékezzék az „irracionális fejlesztéseket és építkezéseket az erdők, folyók és nemzeti parkok rovására. Jamie Fullerton, Xiamen

No events