b_150_150_16777215_00_images_stories_vadaszat_rokavadaszok_k.JPG

2018. január 7. – Ez elmúlt héten a falkavadászattól volt hangos a brit sajtó.

A miniszterelnök televízió-nyilatkozatát visszhangozták a legkülönbözőbb médiumok a napi- és hetilapoktól a Twitterig.

2004 novemberében szavazta meg a brit parlament a rókavadászat betiltását, és 2005. február 18-án Angliában és Walesben életbe lépett a falkavadászat betiltásáról szóló törvény. Akkor szűnt meg a háromszáz éves hagyományra visszatekintő klasszikus vadászati mód a Szigetországban.

 „Azt hiszem, egyértelmű üzenet volt, hogy nem fog szavazni a rókavadászatról a parlament"
Theresa May kénytelen volt eltekinteni attól, hogy szavazást tűzzön ki a parlamenti képviselőknek arról, hogy visszavonják-e a rókavadászat tiltását.
A miniszterelnök tavaly – a konzervatívok általános választási katasztrófáját követően – meglepetésre, támogatta szavazást a vadászat elleni jogszabályok hatályon kívül helyezéséről.
Most Mrs. May elmondta a BBC-riporterének, Andrew Marr Show-nak, hogy „egyértelmű üzenetet kapott" a küszöbön álló vitáról, és megerősítette, hogy nem tér vissza hozzá.
"Mint miniszterelnök, a munkám nem csak arról szól, hogy mit gondolok valamiről, hanem arról is, hogy megnézzük, mi az ország nézete" - mondta. "Azt hiszem, egyértelmű üzenet volt erről, és ezért mondom, hogy nem lesz szavazás a rókavadászatról a parlamentben."
A Kegyetlen Sport Elleni Liga azonban arra ösztönözte a konzervatívokat, hogy menjenek tovább, és zárják ki a jövőben a parlamentben a vadászati ??tilalom feloldását.
„A falkavadászat barbár gyakorlat, amely szerint a brit vadon élő állatokat a kutyák darabokra tépik" - mondta Chris Pitt, a Liga kampányigazgató-helyettese.
„A legfrissebb közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy az Egyesült Királyságban a falkavadászat ellenzése mindenkor 85 százalékos maradt, így egyértelmű, hogy ez népszerű biztosíték lesz a nyilvánosság számára."
A Munkáspárt által 2004-ben meghozott vadászati ??törvény megtiltja kutyák használatát a rókák és más vadon élő emlősök vadászására Angliában és Walesben. A konzervatívok ígéretet tettek a programjukban, hogy a kormányzásuk idején törvényjavaslatot készítenek elő, hogy a Parlament döntsön a törvény jövőjéről. Rob Merrick politikai szerkesztő-helyettes

b_150_150_16777215_00_images_stories_vadaszat_foxhuntingk.JPG
Ann Mallalieu bárónő, a királynő tanácsosa, a Vidékszövetség elnöke azt állítja, hogy az vadászatellenes lobby az „emberek gyűlöletéről" szól (telegraph.co.uk)
Nem akadályozza meg a kegyetlenséget, figyelmeztetett a Vidékszövetség elnöke, amikor szavazásra szólította fel a képviselőket, hogy a kormány továbbléphessen annak biztosítására, hogy a Brexit a vidék sikere legyen.
A Daily Telegraph írja: Ann Mallalieu bárónő, a királynő tanácsosa szerint a hagyományos box-napi sportok tiltása arról a kategóriáról szól, ám az állatjogi szakértők elfogadták, hogy a vadászat nem kegyetlen.
A jelentésből az derül ki, hogy Theresa May a tervek szerint a Parlament alsóházában lezárta a vitát a brit vadászat jövőjéről, miután megszavazták a választási manifesztumot, hogy a parlamenti képviselők lehetőséget kaptak volna arra, hogy hatályon kívül helyezzék a tiltást.
De a konzervatívok napirenden tartják a kérdést, amit a Munkáspárt határozottan ellenez, mivel mindkét fél az állatok jogainak támogatásával igyekszik megnyerni a fiatal választókat. Kate McCann, politikai tudósító


Theresa May lemondott egy ígéretről (BBC)

2017. december  25. - Theresa May lemondott egy ünnepélyes ígéretéről, arról, hogy szavazzon a rókavadászat tilalmáról a parlamenti ciklus alatt.
A Konzervatív Párt megígérte a 2017-es általános választási kampány során, hogy a Vadászati törvény hatályon kívül helyezéséről szóló szavazást tartanak, arról a törvénytől, amely tiltja a kutyák használatát a rókák és a vadon élő emlősök vadászatára Angliában és Walesben.
De a miniszterelnök elmondta a BBC One műsorában Andrew Marr Show-nak, hogy ez „egyértelmű üzenet" volt a nyilvánosság számára.

Júliusban, röviddel azután, hogy a kormány elvesztette a többségét a választásokon, visszautasította ígéretét a vadászatról, mondván, hogy legalább 2019-ig nem tartanak szavazást.
Tony Blair Munkaügyi Hatósága 2004-ben bevezette a Vadászati törvényt Angliában és Walesben, amely egy évvel később lépett hatályba.
Megtiltották rókák kutyákkal való hajtását, kivéve, hogyha felriasztják azokat lövés céljából, Skóciában már 2002-ben betiltották, bár Észak-Írországban nincs tilalom.
Mrs May elődje, David Cameron, amikor hatalmon volt, szavazást ígért arról, hogy hatályon kívül helyeznék-e Angliában és Walesben a tilalmat, de soha nem valósult meg.
Ez a legutóbbi bejelentés azt jelenti, hogy a szavazásra nem kerül sor a következő általános választások előtt, melyet 2022-ben tartanak.
 b_150_150_16777215_00_images_stories_vadaszat_rokavadaszatk.JPG

BBC

„Az ország véleménye"
Mrs. May, aki korábban támogatta a rókavadászatot, elmondta Andrew Marr Show-nak, hogy nem változtatta meg a személyes véleményét, de hallotta a választások során elhangzott "üzeneteket".
"Saját megítélésem nem változott, de miniszterelnökként, a munkám nem csak arról szól, hogy mit gondolok valamiről, hanem arról, hogy megnézzük, mi az ország véleménye" - mondta.

„Azt hiszem, ez egyértelmű üzenet volt, és ezért mondom, hogy nem fogunk szavazni a rókavadászatról a parlamenti ciklus alatt."
A Munkáspárt szerint a lépés régóta esedékes, és felszólította a minisztereket, hogy keményen lépjenek fel azokkal szemben, akik továbbra is illegális rókavadászatot folytatnak.
A bejelentést üdvözölték a vadászat ellen kampányolók is.

A Kegyetlen Sport Elleni Liga szerint „a vadászat barbár gyakorlat volt”, –amely még mindig azt látja, hogy „a brit vadvilágot darabokra tépik".
"Úgy tűnik, hogy a kormány most elfogadja, hogy a kegyetlen sportoknak nem kell többé részt kapniuk a 21. századi társadalomban, ezért jó tudni, hogy nem próbálják újra legalizálni ebben a Parlamentben, bár újra megpróbálhatják a következőkben" - mondta Chris Pitt szóvivő.
A csoport továbbá erőteljesebb fellépést kért az illegális vadászat ellen, amiről azt állították, hogy azt a „nyomkereső vadászat" nevében folytatják.

Mirror

Megalázottan vonta vissza Theresa May kegyetlen ajánlatát, hogy visszahozza a rókavadászatot

Bevallotta, hogy „világos üzenet" volt, a nyilvánosság nem akarja, hogy a kegyetlen vérsport visszakerüljön a gyakorlatba - annak ellenére, hogy a képviselőket szavazásra bocsátotta.


The Guardian

May visszavonta a nyilatkozatban tett ígéretét, amely lehetővé tenné a rókavadászat-szavazást
Az a terv, amely lehetővé tenné a parlament számára a vérsport tilalom feloldását, a vidéki konzervatívok által okozott kudarc következménye.

No events