2018. február 9. - A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút a hétvégén is közlekedik

A farsangi fánkos vigadalomtól hangos hétvégén érdemes egy kicsit kimozdulni a természetbe is, hiszen a Mátra és a Bükk még számos helyen összefüggő hópaplannal várja a túrázókat.
Erdei programajánló – Erdei vándortábor
Még lehet jelentkezni az Erdei Vándor programra, ami a Mátra mellett a Börzsöny, Pilis, Bakony és Mecsek – öt csodálatos útvonalán, kiépített táborhelyekkel, egy hetes vándorlásra várja a felsős és középiskolás diákokat, valamint felnőtt kísérőiket. Folyamatosan érkeznek foglalások, így ne halogassák sokáig, jelentkezzenek minél hamarabb, nehogy lemaradjanak az élményekkel teli nyári kalandról. Részletek: www.erdeivandor.hu.
Vadászati korlátozások
Véget ért a társas vadászatok fő szezonja. Már csak egyéni vadászatokra lehet számítani az egész év folyamán, így kérjük a turistákat, hogy a még rövid nappalok miatt az erdőlátogatást 9 és 15 óra közé tervezzék.
Vasúti közlekedés – tavaszi karbantartás
Három erdei vasut közül a Mátravasút Mátrafüredi szakaszán és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton még folynak a szokásos tavaszi karbantartási munkálatok, hogy a márciusi indulás zökkenőmentes legyen. A Mátravasút Szalajka-ház vonalán a kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés miatt egész évben nem közlekednek szerelvények.
Szilvásváradon a hófödte Szalajka-völgy csodálatos látványt nyújt. Érdemes hát fölkeresni egy kisvonatozással összekötve. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút a hétvégén is menetrend szerint vár titeket!
Minden kedves olvasónknak friss levegőt, sok mozgást kívánunk a hétvégére!
EGERERDŐ Zrt.

 

No events