b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_erdeszcsillag_eger2018.JPG
2018. július 6. - Az előrejelzések szerint július első teljes hétvégéjén visszatér a nyár.

A közel 30 fokos hőmérséklet szép napos idővel párosul. Az erdő árnyékában nemcsak a vadnak, hanem nekünk, embereknek is kellemes a pihenés, így hát hátizsákot fel, irány az erdő!
Erdész szemmel

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_vagasbesor2018.JPG
A nyár az erdőművelés fő szezonja, de a kollegák már a téli munkákat is tervezik. Az úgynevezett vágásbesorolás során azokat az idős erdőket járják be, amit az erdészeti hatóság által készített 10 évre szóló erdőterv szerint a közeljövőben valamilyen fahasználattal kell érinteni. Ez a munka a makkból kelő csemete meglétére alapszik és nagy szakmai tapasztalatot igényel ennek elbírálása.
Rendészeti képzés

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_rendeszetikepzes2018.JPG
Az Egererdő Zrt. több, mint 100 fős szakszemélyzete rendészeti képzésen vett részt, melynek a Mátrafüredi Erdészeti Szakiskola épülete adott helyet. A rendészeti feladatokat is ellátó erdész, vadász kollegáknak az 5 évvel ezelőtti képzés óta bekövetkezett jogszabályi változásokról és azok gyakorlati alkalmazhatóságáról kellett számot adniuk a képzés végén rendezett vizsgán.
Heves Megyei vadásznap
Szombat korán reggel már gyújtják a tüzet a bográcsok alatt Parádfürdőn, hiszen kezdődik a Heves Megyei Vadásznap, melynek az Egererdő Zrt. is támogatója, mint a megye legnagyobb vadászatra jogosult szervezete. A vad- és halételek finom illata mellett Szent Hubertus mise, zenei programok, vadászati és trófea kiállítás, illetve gyerekprogramok is csalogatják a vendégeket Parádfürdőre, a parkba.
Kisvonatok
A héten elkezdődött a Mátravasút felújításának terepi munkája, mely reményeink szerint ebben az évben le is zárul. A kivitelezők elkezdték a pálya bontását, ami hosszú hetekig fog tartani. Több tízezer rozsdás csavart kell kicserélniük, több, mint tízezer korhadófélben lévő talpfát kell kiszedniük az ágyazatból, hogy új kerülhessen helyükre.
A Mátravasút mátrafüredi vonala, illetve a Felsőtárkányi és Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint várja az utasokat! Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető