b_150_150_16777215_00_images_stories_egyetem_peterfalvijozs.jpg
2018. július 8. - Nagy István agrárminiszter az Építők Napja alkalmából, 2018. június 8-án miniszteri elismerő oklevelet adományozott hab. Péterfalvi József Ede PhD erdőmérnök, intézetigazgató egyetemi docens részére

A Vasas Szakszervezet Székház impozáns dísztermében, az Építők Napja központi ünnepségének hagyományos színhelyen, került sor június 8-án az építők köszöntésére. A kitüntetést Horváth Gábor István, az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály vezetője adta át.
Az építőiparban dolgozókat a kormányzat, a szakmai és tudományos szervezetek képviselői, a mérnöki kamara, a szakszervezet tisztségviselői köszöntötték. A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepi megemlékezéseken miniszteri elismeréseket és a szakmai szervezetek által alapított díjakat is átadtak.
Az ünnepi rendezvény a Himnusz elhangzása után immár hagyományosan Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke köszöntőjével kezdődött. A kamarai elnök emlékeztetett arra, hogy június első vasárnapja évtizedek óta az építők ünnepe. Köszöntötte a kormányzat megjelent képviselőit, a szervező társszervezetek képviselőit és az építők társadalmát. Ez jeles ünnep az építésben, építésügyben dolgozók számára, amikor az egész ország köszönti az építőket, akiknek áldozatos szellemi és kétkezi munkájától függ épített környezetünk minősége. Az építés egy olyan folyamatos tevékenység, mely évszázadok egymásra halmozódó tapasztalatait foglalja magába és fejleszti minden időben a kor igényeinek megfelelően; és próbálja a teljességet előállítani.

Horváth Gábor, az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály főosztályvezetője elmondta, hogy nemzeti célok nélkül nincs vidékfejlesztés és nem lehet hazát építeni. A magyarságnak van nemzeti célja. Véleménye szerint az építőknek társadalmi összefogásra is kell buzdítani. Megköszönte a kitüntettek munkáját, átadta dr. Nagy István miniszter jókívánságait az ünnepi ülés minden résztvevőjének.

Péterfalvi József a Soproni Egyetem docense, 2001–2006 között az egyetem, Erdőmérnöki Karának kutatási és igazgatási dékánhelyettese. 2008 óta a Geomatikai, Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Intézet igazgatója.
2017-ben az Alföldi Erdőkért Emlékérmet, 2006-ban a "Magyar felsőoktatásért emlékplakett" miniszteri kitüntetést, 2003–2006 között Széchenyi István ösztöndíjat kapott.