b_150_150_16777215_00_images_stories_erdokar_tuzoltas_eger_grgely.JPG
Fotó: Tölgyesi Gergely


2019.március 8. - Nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntjük kedves hölgy olvasóinkat!

Farsang után beköszöntött a nagyböjt időszaka, a tél csendességét felváltja a madárdalos, üde erdő. Itt-ott felbukkanó hófoltok emlékeztetnek a télre, de a tavasz vitathatatlan jöttét jelzik az előbújó virágok.
Turistaútjaink változatos képet mutatnak, helyenként sarasak, csúszósak, de a déli oldalakon jól járhatók.
Tűzgyújtási tilalom
Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek ellenére Szilvásváradi Erdészet területén a héten már több alkalommal volt tűzeset, melyben több hektár erdő károsult!
Feltételezéseink szerint ezek oka szándékos gyújtogatás. Kérünk minden kirándulót, hogy fokozottan vigyázzon túrázása során az erdőre.
Még a kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet gyújtani!!!
További információ: erdotuz.hu
Erdei munkák
Március hónapban még gőzerővel folyik a fakitermelés. Ha fakitermelés miatt lezárt útszakaszhoz érnek, kérjük tájékozódjanak a biztonságos áthaladásról. Akadályoztatás esetén vagy várják meg a biztonságos áthaladáshoz megfelelő munkafázist, vagy kerüljék ki az adott útszakaszt.
Jelentős mennyiségű faanyag van ilyenkor az erdei utak mentén készletezve. A farakatokra felmászni tilos és veszélyes.
Kisvasúti szezonnyitás
A kisvasútbarátoknak már csak pár napot kell türelmesnek lennie, hiszen március 15-étől újra közlekednek a vonatok az EGERERDŐ Zrt. mindhárom kisvasútján.
A kisvonatok programjairól és más EGERERDŐ Zrt. által szervezett nyilvános programokról elkészült a 2019 évi rendezvénynaptárunk. Már most érdemes felírni tavaszi, nyári programjainkat a családi naptárba!
Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

No events