b_150_150_16777215_00_images_stories_NYIRERDO_erdofelujit2019.JPG

Nyíregyháza, 2019. március 12. - Nagyon sikeres volt a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete által meghirdetett önkéntes erdőfelújítási program.

Azoknak a jelentkezését várták az erdészek és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola munkatársai, akik átérzik a faültetés fontosságát és szerettek volna segíteni a Sóstói-erdőben folyó munkában. Pénteken délután mintegy ötvenen, felnőttek és gyerekek együtt pótolták az elszáradt csemetéket egy négyhektáros területen. Több ezer példányt kellett elültetni: a tölgy mellett hárs, nyír, és számos vadgyümölcs került a földbe.

b_150_150_16777215_00_images_stories_NYIRERDO_erdofelujita2019.JPG

Nemcsak nyíregyháziak voltak az önkéntesek között, érkezett például egy iskoláscsoport Kisvárdáról is. Az akció iránt egyébként akkora volt érdeklődés, amekkorára előzetesen senki nem számított. Egyebek mellett a fővárosból, Szegedről és Békéscsabáról is szerettek volna részt venni a munkásban, sőt határon túlról is voltak jelentkezők, nekik a lakóhelyükhöz közelebbi önkéntes munkát javasoltak az erdészek. A program egyébként nem ért véget, a héten nyíregyházi iskolás csoportok és cégek munkatársai vesznek részt hasonló önkéntes erdőfelújításon – ismertette Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

 

No events