Budapesten született 1959. március 8-án.

1974-1977 között Közgazdasági Szakközépiskolát végzett Dunaújvárosban. 1977-1981 között a Szombathelyi Tanárképző Főiskola  népművelés – magyar szakát végezte el. 1981-től 1986-ig népművelőként dolgozott a móri Művelődési Központban. 1986-1987 között Nagykovácsiban az Általános Iskolában tanított. 1987-től 1989-ig a Megamicro Számítástechnikai Kisszövetkezet könyvtárosaként dolgozott.
Külsősként már 1988 óta rádiózott. 1992-től dolgozott a Magyar Rádióban.
1988-2001- között a Petőfi Rádió Szocioműhely, a Helykereső és a Háztól házig című műsorokban alkotott. 2001-től pedig az MR1 Kossuth Rádió  Napközben, Hajnaltáj, Egészségpercek, Zöldövezet,  Oxigén, Szombat délelőtt, Jelenlét – roma magazin, Smink nélkül női magazin szerkesztő-riportere. 
Számos kitüntetés birtokosa:
1998. Rádiós közösségi nívódíj
2000. Rádiós egyéni nívódíj
2007. Vöröskeresztes érdemérem
2009. Knorr „Minden étkezés egy lehetőség” pályázat 1. hely
2009 Kétmilliomodik hektár magyar erdő emlékérem
Fontos volt számára, hogy ne csak felületes benyomásai legyenek a szakmáról, az erdő életéről, hanem igyekezett alaposan megismerni az interjú, a műsor témáját.
Türelme, nyugalma alkalmassá tette az elmélyedésre egy-egy részletben is.
Munkája során minden riportban, műsorban törekedett a tárgyilagosságra és a szakszerűségre.

„2005 óta foglalkozom behatóbban erdészeti témákkal. Szakmai érdeklődésből veszek részt az Országos Erdészeti Egyesület programjain, útjain. Közszolgálati újságíróként  számomra nemcsak a környezetvédelem szempontjai fontosak, hanem műsoraimban szeretném reálisan bemutatni  az erdészek erdőgazdálkodással, az erdő közjóléti feladatainak ellátásával, az új erdőtörvény gyakorlati megvalósításával kapcsolatos teendőket. Lényeges a szemléletváltás, hogy a közönség megismerje, mi miért történik az erdőben” – vallotta a Kétmilliomodik hektár magyar erdő emlékérem átvételekor.
P. Kiss Zsuzsa elmondta, hogy eleinte kirándulóként járta az erdőket, és köszönetet mondott azért a lehetőségért, hogy szakmai útjainkon alaposabban megismerhette az erdő világát, az erdészek életét, az örömöket és a veszteségeket is. Láthatott szépen fejlődő erdősítéseket és Ózd környékén domboldalnyi ellopott erdőket. Kritikusan állapította meg, hogy nem célravezető az erdészek gazdasági eredmény-orientált kommunikációja, ugyanakkor önkritikusan elmondta, hogy két témára fogékony a sajtó elsősorban, a falopásra és a tarvágásra.
Zétényi Zoltán

No events