b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_eszteregyetem_vighi2019k.JPG
Fotó: Vigh Ilona


2019. április 5. - Az Eszterházy Károly Egyetem turizmus szakos hallgatói látogattak el a szilvásváradi Szalajka-völgybe, hogy közelebbről megismerjék a völgy turistacsalogató természeti értékeit és turisztikai szolgáltatásait.

Domjánné dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető asszony által szervezett tanulmányúton több szervezet munkájába nyertek betekintést a hallgatók. Elsőként az Egererdő Zrt. tevékenységét, ökoturisztikai fejlesztéseit Dobre-Kecsmár Csaba, a társaság vezérigazgató-helyettese mutatta be. Kiemelte a Mátra és Bükk erdei szolgáltatásainak hálózati rendszerét, mely fejlesztése folyamatos. Több európai uniós (KEOP, ÉMOP, GINOP), kormányzati és saját forrás felhasználásával valósultak/valósulnak meg a közjóléti fejlesztések, hogy az erdőbe látogatóknak még színvonalasabb szolgáltatásokban legyen részük.
Kovács László vasútüzemvezető az erdei kisvasút eredeti funkciójáról (faanyag szállítás) beszélt a fiataloknak, majd a kisvasúton megvalósuló pályázatokkal kapcsolatban osztotta meg gondolatait. Kisvonatozás után a tanulmányút a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának programjával zárult.
Vigh Ilona

No events