b_150_150_16777215_00_images_stories_Madar_cinege_vajdabende.JPG

2019. május 10. - A hosszú csapadékmentes időszak után számottevő eső hullott az erdeinkben.

A melegebb kitettségű erdőkben szinte minden fa levélbe borult, melyek zsenge színeivel társulnak a talajszinten megbúvó fehér, sárga, lila virágok. A turistautak járhatók, de helyenként sárosak. A hétvégi esős, olykor napos időjárásban érdemes felkeresni az erdőt, de az öltözék kiválasztásánál gondoljunk a szeszélyes időre!
Madarak és Fák Napja
Az Egererdő Zrt. is megemlékezik a Madarak és Fák Napjáról, mellyel célunk, hogy a társadalom, különösen az ifjúság természet iránti elkötelezettségét erősítsük.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_kirandulas_szabadteri_vighi.JPG
Fotó: Vigh Ilona


A Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola közelében több madárodút helyeztek ki az elmúlt években, melyekben sikeres a költés. Az odúkban keletkező új élet vizsgálata szorosan kapcsolódik az erdei iskola programjához. Már csak pár napot kell várni ahhoz, hogy az egyik odúból kirepüljenek a cinege fiókák.
Másik helyszínen, a Szilvásváradi Erdészeti Erdei Iskolában pedig gyerekekkel együtt elültetjük az Év fáját, egy fiatal sajmeggyet a Fátyol Vendégház közelébe, mely hamarosan megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

Kisvasutak
Az Egererdő Zrt. kisvasútjai a hétvégén is üzemelnek. Gyöngyösről mind a két vonalon indítunk járatokat. Felsőtárkányban és Szilvásváradon is menetrend szerint várjuk az utasokat kisvasútjainkon, hogy közelebb vigyük őket a tavaszi erdőhöz!
Millenniumi tanösvény járható
A szilvásváradi Millenniumi tanösvényen befejeződtek az erdészeti munkák, szabadon járható az erdőlátogatók számára. Köszönjük az eddigi türelmet!
Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

No events