b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_toldikunyho1_2019k.JPG
2019. június 3. - Az Egererdő Zrt. által kezelt erdőkbe egyre több turista látogat el.

A Bükk és Mátra ösvényekkel átszőtt erdeiben túrázva, sok természeti csodát fedezhetünk fel és ha megfáradunk, számos helyszínen lehetőség nyílik a pihenésre. A jól felszerelt vendégházak, turistaházak mellett a nomád élmények szerelmesei több erdei menedékház közül válogathatnak.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_toldikunyho2_2019k.JPG
A „bükki kövek” alatt rejtőző Toldi-kunyhó eredete már homályba merült, de feltételezésünk szerint a kis erdei lakot még a világháború előtt építették fakitermelők vagy mészégetők. Évtizedek alatt sok megfáradt vándor hajtotta itt álomra a fejét, akik rendszeres visszajáró vendégei a környéknek.
Szűcs Paula, alföldi túrázó szívesen választja úticélnak a Bükk vidékét és esti menedéknek a Toldi-kunyhót. Sajnos az idő vasfoga ezt sem kímélte, tetőszerkezete, cserepei, berendezése elég leromlott állapotba kerültek.
A lelkes alföldi túrázó hölgy az interneten kezdeményezést indított a kunyhó teljes felújítására, melyhez az Egererdő Zrt. is segítséget nyújtott. Az ország több pontjáról jöttek a felajánlások, főként tűzoltók személyében, akik szintén szívesen választják kirándulási célpontnak a Bükköt.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_toldikunyho3_2019k.JPG
Az Egererdő Zrt. által biztosított eszközökkel és faanyaggal és a tűzoltók segítségével a kunyhó felújítása múlt héten kezdődött. A tetőszerkezet, a cserepezés, az oldalfalak és részben a belső berendezés is megújult. A példamutató civil kezdeményezésnek és összefogásnak köszönhetően a felújítás 3 nap alatt lezajlott!
Az erdő csendjében ismét nyitott kapukkal vár mindenkit a felújított menedékház! Vendégei úgy tekintsenek rá, mint átmeneti otthonukra, melybe bármikor visszatérhetnek, ha vigyáznak rá!
Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

 

No events