b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_angol_telepites2019.JPG
Publikálva: 2019. november 4. - 50 millió font összegű Woodland Carbon garanciarendszer arra ösztönzi a mezőgazdasági termelőket és a földtulajdonosokat, hogy több fát ültessenek el, és hozzájárulnak az éghajlatváltozás kezeléséhez

A kormány ma (november 4., hétfő) 50 millió font összegű támogatási programot indított a faültetés növelésére az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
Az új erdei szén-dioxid garancia arra ösztönzi a gazdákat és a földtulajdonosokat, hogy több fát ültessenek el, és új erdőket hozzanak létre ellenérték fejében, és amint ezek a fák növekednek.
Anglia földműveseknek nyújt hosszú távú pénzügyi jövedelmet, amelyet be kell fektetniük a szén-dioxid megkötésbe - az a folyamat, amellyel a fák a légkörből megkötik és tárolják a szenet.
A sikeres résztvevők számára lehetőséget kínálnak arra, hogy a Woodland Carbon egységeket 35 éven keresztül eladják a kormánynak árverésen rögzített garantált áron, új jövedelmet biztosítva a földműveseknek, akik segítenek a vállalkozásoknak kompenzálni szénkibocsátásukat.
Zac Goldsmith erdészeti és éghajlatváltozási alkalmazkodási miniszter elmondta: Erdő telepítése kiváló módszer a klímaváltozás hatásainak leküzdésére. Támogatva azokat a mezőgazdasági termelőket és földműveseket, akik úgy döntenek, hogy befektetnek a faültetésbe, biztosak vagyunk abban, hogy küzdelmeink az éghajlatváltozással természet alapú megoldások révén történjenek, és - a 25 éves környezetvédelmi terv részeként - hozzájáruljanak ahhoz, hogy a környezet jobb állapotban maradjon, mint amit ma láthatunk.
A szén-dioxid erdőgarancia azt jelenti, hogy most nincs ok a fák ültetésének késleltetésére.
A fa értékes természeti érték, és természetes szén-dioxid-elnyelőként nélkülözhetetlen részét képezi az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek. Az erdők fontos szerepet játszanak az Egyesült Királyság azon erőfeszítéseiben, hogy 2050-ig elérjék a nettó szén-dioxid-kibocsátást, ezért a kormány elkötelezett amellett, hogy 2022-re 11 millió fát ültessen el. Ennek a rendszernek a finanszírozását a Kincstár bejelentette a 2018. őszi költségvetésben.
Azáltal, hogy több fát ültet és új erdőt hoz létre, a földművesek számos ökoszisztéma-előnyt kínálnak, például az árvízkockázat megelőzését, a talajmegőrzést és a biodiverzitás fokozását.
Sir Harry Studholme, az Erdészeti Bizottság elnöke elmondta:
A Woodland Carbon Guarantee új, innovatív pénzügyi ösztönző a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Remélem, hogy a szén-dioxid-ár alátámasztása révén bizalmat fog adni a földtulajdonosok és a befektetők számára, és ösztönözni fogja a megfelelő fajták életképes mennyiségű ültetését. Örülök, hogy az Erdészeti Bizottság együttműködött a Defra-val a rendszer elindításában.
Több erdőterület létrehozása elengedhetetlen az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és a garancia hosszú távú biztonságot nyújt a földgazdálkodóknak a garantált szén-dioxid mennyiségért, amelyet fáik megkötnek és tárolnak.
Arra bátorítom az ültetvényeseket és az ültetésen gondolkodó földtulajdonosokat, hogy a jövő év elején megrendezésre kerülő első aukció előtt nézzék meg a rendszert, és jelentkezzenek a Woodland Carbon garanciára.
A kormány által kinevezett „fabajnok”, Sir William Worsley elmondta:
Az ország földművesei támogathatnak engem a fabajnokként betöltött szerepben azáltal, hogy kihasználják a további fák telepítésének környezeti és gazdasági előnyeit.
A Woodland Carbon garancia izgalmas lehetőséget kínál a földművesek számára, hogy jutalmat kapjanak a környezet fenntartható és hosszú távú javításáért.
Nem szabad alábecsülni a fák által az éghajlatváltozás elleni küzdelemben játszott szerepét, és a garanciavállalás igénybevételével döntő szerepet fog játszani az Egyesült Királyság azon erőfeszítéseinek segítésében, amelyek célja a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás 2050-ig történő elérése.
A Woodland Carbon garancia igényléséhez a földműveseknek regisztrálniuk kell projektjeiket a Woodland Carbon Code-dal - az Egyesült Királyság önkéntes erdészeti alkotóprojektjeinek szabványába, ahol tájékoztatást kapnak az általuk megkötött szén-dioxidról.

 

No events