b_150_150_16777215_00_images_stories_taegzrt_abrahamistvan_taeg2020.jpg
2020. január 8. - Négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója vonult nyugállományba az év elején, köztük dr. Jámbor László a TAEG Zrt. éléről. Az új vezetők kinevezését Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára adta át – közölte a tárca kedden.

Január 7-től Ábrahám István a soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt., Fehér István a kaposvári székhelyű Sefag Erdészeti és Faipari Zrt., Ripszám István pedig a pécsi székhelyű Mecsekerdő Zrt. új vezérigazgatója.
Az új vezetők mindegyike a helyi erdők kezelésében tapasztalattal rendelkező erdőmérnök szakember – jelezte az agrártárca.

A tájékoztatás szerint az Agrárminisztérium irányítása mellett működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába, amelyek csaknem egymillió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. Gazdálkodásuk eredményeként az állami erdőterület a magyar erdők szénmegkötő kapacitásának mintegy felét adja, miközben a társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint 3,3 millió regisztrált vendéget szolgálnak ki.

 

No events