2020. február 11. - Az Év Agrárembere Díj azt a célt szolgálja, hogy olyan agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai.

Az Év Agrárembere címet 10 kategóriában hirdetik ki.
A 2014-ben létrehozott díj célja, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik az agráriumban példaértékű teljesítményt nyújtanak. Részint annak a gazdasági, termelési területén, részint a társadalmi vetületét tekintve, az ismeretek közzétételében.
Mocz András 300 hektár szántóföldi kultúrán gazdálkodik a munkatársaival. Az elmúlt 20 évben mintegy kétezer hektár erdőt telepítettek. További kétezer tervezését pedig elvégezték. Az erdészeti szaporító anyag termesztésében, gondozásában kiemelkedő szerepük van.
- A Föld klímájának védelmében nagyon lényeges a zöldfelületek létrehozása – indokolta elkötelezettségét az Atádhírnek Mocz András. - Szó szerint létfontosságú, hogy a gyermekeink is élvezhessék a természet nyújtotta csodákat, tegyenek érte, és továbbadják azt a következő nemzedéknek.
A környezettudatos szemlélet átadása érdekében idén 900 gyerek látogatott el hozzájuk, közülük 500-an legalább két éjszakát náluk töltöttek. Mocz András szerint a jövő kulcsa a precíziós és az öntözéses gazdálkodás. Katona József

 

No events