Budapest, 2020. március 27. - Átlagosan egy héten belül utalja a rendszeres mezőgazdasági támogatások előfinanszírozási hiteleit a Takarékbank - közölte a pénzintézet az MTI-vel pénteken.
    

A gyors folyósítás az idén különösen fontos, mert a járványveszély miatt valószínűleg többen fognak hitelt kérni, mint korábban - írták. A gazdák korábbi adatok szerint a csaknem 470 milliárd forintnyi uniós és költségvetési támogatás 4-5 százalékát finanszíroztatták elő. A több ezer igénylő túlnyomó része egyéni vállalkozók és őstermelő. Támogatási hiteleik 70 százalékát a Takarékbank folyósítja. A kérelmezők többsége 10 millió forint alatti, 40 százalékuk 5 millió forint alatti összeget igényel - közölték.
    A Takarékbank agrár üzletágának ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy már most számos agrárvállalkozás küzd pénzügyi gondokkal a járvány miatt. Hollósi Dávid szerint minden segítséget meg kell adni ahhoz, hogy a nehézségeik ne állandósuljanak, és biztosíthassák az ország élelmiszer-ellátását - olvasható a közleményben.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

No events