b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_vandortab_nyar.jpg

Miskolc, 2020. július 29. - Idén eddig már 14 csapat járta be az Erdei Vándortábor Program Északerdő Zrt. által szervezett Zempléni útvonalát.

A csoportok többsége Budapestről, Pest megyéből, valamint az Alföld keleti részéről érkezett. A lelkes táborozók a Zempléni-hegységben eltöltött egy hét alatt számos kilátópontra eljuthatnak, ahol az eléjük terülő csodálatos panorámában gyönyörködhetnek. Ezek a helyek a hegyvidék különböző arcait mutatják meg: a környező, erdővel borított hegyektől kezdve a Hegyközi-medencén át a Cserehát dombvidéke is a szemük elé tárul.
A gyerekek és felnőttek számára is az egyik legérdekesebb rendezvény az utánkeresők tevékenységét bemutató vadászkutyás program, ahol érdekességeket tudhatnak meg a vadász hivatásról is. Sok csoport készül éjszakai túrával, ahol próbára tehetik bátorságukat, megtapasztalhatják, hogy sötétben is milyen jól lehet látni. Szintén sokan vállalkoztak a koránkelésre is, hogy a Kerek-kő panorámáját a napfelkelte idején is megcsodálják.
Az eddigi tapasztalatok alapján a gyerekek közelebb kerülnek a természethez és élményekkel telve térnek haza. Az Északerdő Zrt. munkatársai abban bíznak, hogy akik egyszer „belekóstoltak” a vándortáborozásba, többször is meglátogatják valamelyik útvonalat és eljutnak a Zempléni-hegységbe is.
Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Erdei Vándortábor Program idén már 9 útvonalán, több mint 4000 táborozó részvételével zajlik.
További részletek a Program honlapján és facebook oldalán: http://erdeivandor.hu/
https://www.facebook.com/ErdeiVandor

 

No events