b_150_150_16777215_00_images_stories_szemely2010_wangari.jpg
2020. szeptember 8. - Felhívás jelölésekre: Az Erdőkkel Foglalkozó Együttműködési Partnerség (CPF) díjazzon egy rendkívüli személyt erdeink és a tőlük függő emberek életének javításáért!

A CPF 2012-ben indította el az első Wangari Maathai-díjat annak tiszteletére és megemlékezésére, hogy ennek a rendkívüli nőnek mekkora hatása volt az erdőkkel kapcsolatos kérdésekre a világ minden táján.
2021-ben a CPF egy egyént díjaz az erdőkért elért kiemelkedő eredményeiért a XV. Erdészeti Világkongresszuson (2021. május 24–28., Szöul, Korea).
A díjazott 20 000 USD pénzjutalmat kap, valamint elismeri az erdők megőrzéséhez, helyreállításához és fenntartható kezeléséhez, valamint az erdők által a helyi közösségek, a vidéki megélhetés, a nők, a fiatalok és a fiatalok támogatásában játszott kulcsfontosságú kiemelkedő hozzájárulásának nemzetközi elismerését.
A Wangari Maathai-díj a CBD, a CIFOR, a CITES, a FAO, a GEF, az ICRAF, az ITTO, az IUCN, az IUFRO, az UNCCD, az UNDP, az UNEP, az UNFCCC, az UNFF és a Világbank, a CPF valamennyi tagjának kezdeményezése. A jelöléseket egy neves személyiségekből álló nemzetközi zsűri vizsgálja felül, amely olyan elemeket is figyelembe vesz, mint a nők, az ifjúság és a civil társadalom megerősítése, a társadalmi elkötelezettség előmozdítása, a hálózatok támogatása és az erdők társadalmi értékének javítása.
Jogosultság: A pályázókat egy harmadik félnek kell kineveznie. Jelölt lehet élő vagy nemrég elhunyt személy, aki kivételesen hozzájárult az erdők ügyéhez. A szakmai és kutatási teljesítményeket csak akkor vesszük figyelembe, ha azokat a munkával kapcsolatos szokásos kötelezettségeken kívül hajtják végre. A jelölt rokonától vagy üzleti partnerétől beérkezett pályázatok nem jogosultak elbírálásra. Különösen ösztönözzük a helyi kezdeményezésekhez kapcsolódó pályázatokat.
Kiválasztás: A jelölések beérkezésének határideje 2020. szeptember 15. A díjazottat a CPF tagjai által kinevezett zsűri választja ki, amely figyelembe veszi a nemek és a regionális egyensúlyt a potenciális díjazottak mérlegelésekor.
Bejelentés: A díjazottat 2021 februárjában értesítjük e-mailben. Az idei Wangari Maathai-díjat a XV. Erdészeti Világkongresszuson (2021. május 24-28.) adják át a koreai Szöulban, a Coex Kongresszusi Központban.
Jelentkezés benyújtása: Kérjük, küldje el a kitöltött jelöléseket a CPF Titkárságára a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. A jelölés benyújtásakor a pályázati irányelveket kell alkalmazni.

No events