Brüsszel, 2020. október 12. - „Hallgassa meg az EU erdőgondnokait, értse meg a helyszíni cselekedeteiket, tanuljon tapasztalataikból és lépjen túl a közhelyeken!”

Néhány szóval ez az új, a ForestBiodiversity nevet viselő kampány üzenete, amelyet ma Brüsszelben indított 6 európai erdőalapú ágazatot képviselő egyesület. Mivel a biodiverzitásról és az erdőstratégiákról szóló vita még soha nem volt így napirenden, ez a közös kezdeményezés Az európai erdőtulajdonosok és -kezelők videofájlokon keresztül, amely elérhető a Forestbiodiversity.eu platformon.
Az interjúk konkrétan azt mutatják, hogy a fenntartható erdőgazdálkodás koncepciója mögött különös figyelmet fordítanak a biodiverzitás megőrzésére és az éghajlathoz való alkalmazkodásra - ez két alapvető cél az erdőtulajdonosok és az erdőgazdálkodók számára, az erdők kezelése során. A fenntartható erdőgazdálkodás biztosítja a biológiai sokféleség megőrzését, az éghajlatvédelem és a társadalmi-gazdasági életképesség közötti egyensúlyt, amelyet a helyi szereplők, erdőtulajdonosok és -kezelők napi szinten biztosítanak. Ezt az erdőgazdálkodás sokdimenziós jellegét néha félreértik. A jól kezelt erdők képesek otthont nyújtani a biológiai sokféleség számára természeti zavarok és a változó éghajlat idején. A jól kezelt erdők képesek nagyobb mennyiségű CO2-t megkötni, és növelni az erdők és fatermékek szén-dioxid-tárolását, valamint helyettesíteni a fosszilis alapú anyagokat és energiát.
A jól kezelt erdők képesek az első láncszem lenni egy olyan értékláncban, amely közel 4 millió zöld európai munkahelyet biztosít, ugyanakkor védett területeket kínál mindenki számára. Csak a rugalmas és egészséges erdők képesek továbbra is számos ökoszisztéma-szolgáltatást nyújtani, ideértve a biodiverzitás megőrzését is. A biológiai sokféleség megőrzése és fejlesztése a fenntartható erdőgazdálkodás középpontjában áll.

No events