Budapest, 2021. szeptember 20.- A polgárőrség is részt vesz a hétvégén kezdődő Vadászati és Természeti Világkiállítás helyszínein a közlekedés rendjének és a terület közbiztonságának fenntartásában - tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) hétfőn az MTI-t.
    

A közleményben azt írták: a szakmai segítségről Kovács Zoltán kormánybiztos, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Túrós András, az OPSZ elnöke állapodott meg.
    Budapesten, a Hungexpo területén az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást szeptember 25. és október 14. között rendezik meg. A vadászatot, a horgászatot és a természetet bemutató monumentális rendezvénysorozat fővárosi központi rendezvényéhez több vidéki város is csatlakozik eseményeivel.
    Az OPSZ közleménye szerint a várhatóan sok érdeklődőt vonzó rendezvények megfelelő biztosítása érdekében kérte a kormányzat a mintegy 65 ezer tagot számláló civil szervezet, az Országos Polgárőr Szövetség segítségét.
    A budapesti találkozón Kovács Zoltán és Nyitrai Zsolt is elismerően szólt az idén 30 éves születésnapját ünneplő szövetség munkájáról, amit a települések közbiztonsága és szociális ellátása érdekében tesznek - írták.
    A közleményben idézték Túrós Andrást, az OPSZ elnökét, aki a találkozón elmondta, szívesen tesznek eleget a felkérésnek, hiszen a polgárőrök elkötelezettek a saját településük rendjének fenntartása és a környezetvédelem mellett, így a világkiállítás helyszínein is segítik a rendezők és a rendőrség munkáját, közreműködnek a közlekedés rendje és a terület közbiztonságának fenntartásában.

 

No events