Budapest, 2021. október 13. - Több mint 6 millió forint gyűlt össze az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében tartott jótékonysági borárverésen, amelynek bevételéből vadállatmentő központokat támogatnak.
    

A szervezők szerdai közleménye szerint a világkiállítás rendezvénysorozatának kiemelt állomásaként, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos fővédnökségével rendezett árverésre 18 tételt ajánlottak fel a Junibor - Fiatal Borászok Egyesülete tagjai.
    Az aukció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a vadászat ősi hagyománya és a fenntartható természetvédelem közötti párhuzamra, a vadászok felelősségére.
    A Tegyünk a vadon élő állatokért! címmel kedden megtartott árverésen 6 140 000 forint folyt be, amelyből arányosan elosztva négy vadállatmentő központot, a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpontot, a Hortobágyi Madárkórházat, a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítványt, valamint a Mályi Természetvédelmi Egyesületet támogatják.

 

No events