2021. november 8. - Svájci Szövetségi Erdő-, Hó- és Tájkutató Intézetben (WSL) körülbelül 600 ember dolgozik a környezet fenntartható használatán és védelmén, valamint a természeti veszélyek kezelésén.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kutatóegység Tájkutató Csoportja a társadalom és a fenntartható tájfejlesztés közötti kölcsönhatás kérdéseivel foglalkozik. Kutatási munkára az alábbi munkatársakat keresik 2 évre (hosszabbítási lehetőséggel), 2022 januári kezdéssel vagy megegyezés szerint.
Posztdoktori (környezet) társadalomtudományok
Az EU Horizont 2020 kutatási programja keretében megvalósuló interdiszciplináris projekt keretében erdő-helyreállítási feladatokat hajtanak végre és elemeznek bemutató parcellákon Európa-szerte. Ez magában foglalja a WSL által vezetett Kormányzás és társadalom munkacsomag helyreállítási intézkedéseinek társadalmi kezelését is, amely Európa-szerte vizsgálja a kormányzási gyakorlatokat, és műhelymunkákban alaposan feltárja azokat. A demonstrációs területek régióiban végzett kvalitatív interjúk, valamint egy Európa-szerte reprezentatív online felmérés is szolgálja majd a lakosság erdőfelújítással kapcsolatos attitűdjének feltárását. Végül a gyakorlati megvalósítás eszköztárát dolgozzák ki.
A jelentkező fő feladata a kvalitatív interjúk és az online felmérés elkészítése, elemzése. Ezen túlmenően ő felügyeli a helyi partnereket az interjúk lebonyolításában, támogatja a workshopokat, figyelemmel kíséri a közvélemény-kutató intézet által végzett felmérést, és támogatja a munkacsomag-vezetőt feladataiban. Végül fejleszti az eszköztárat, közzéteszi az eredményeket nemzetközi folyóiratokban, és bemutatja azokat projekttalálkozókon, tudományos konferenciákon és gyakorlati kontextusban.
A jelölt társadalomtudományi diplomával rendelkezzék, amelynek középpontjában a környezet áll, doktori fokozatot szerzett ezen a területen, és tapasztalattal bír a kvalitatív és kvantitatív társadalomkutatás és statisztika területén. Az "Erdő és Társadalom" kutatási terület ismerete előnyt jelent. Folyékonyan kommunikáljon szóban és írásban angolul, nagyon jó német nyelvtudása legyen, és ideális esetben más európai nyelvismerettel is rendelkezzék. Legyen önálló, interdiszciplináris hálózatos munkamóddal dolgozó, proaktív, elkötelezett, kommunikatív és csapatorientált.
Küldje el jelentkezését Jeanine Gehrignek, a WSL humánerőforrás részlegének. Ha kérdése van, forduljon Marcel Hunzikerhez a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. A WSL célja a nők arányának növelése, ezért a szakképzett nők jelentkezését erősen ösztönzik.
Motivációs levelet, önéletrajzot, az oklevelek másolatát kérik, valamint fényképet.

No events