b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_police2021k.jpg
2021. november 24. - Az edelényi rendőrök polgárőrökkel, erdészekkel és halőrökkel közösen végeztek ellenőrzést Rakaca közelében.

Az Edelényi Rendőrkapitányság megbízott vezetője, dr. Toldi-Tóth Gábor r. ezredes 2021. november hó 23-án 14 órától 20 óráig rendelt el fokozott ellenőrzést.
A Rakaca-víztározó környezetében a horgászat ellenőrzése, a vízparti árterületi falopások, továbbá Rakacaszend-Rakaca településeket határoló erdőrészekben az illegális fakitermelések, falopások megakadályozása, megelőzése és az elkövetők elfogása volt a cél.
Az akció során két esetben is állítottak elő illegális fakitermelőket, továbbá több közlekedési szabályszegés miatt is kellett intézkedni.
Az ellenőrzésben a rendőrök mellett részt vettek a Magyar Országos Horgász Szövetség Rakaca-tó hivatásos halőrei, a Szendrő Polgárőrség tagjai, az Északerdő Zrt. erdészei, illetve az Erdő és Vadvédelmi őrszolgálat tagjai.
A közös szolgálat – amely a jövőben rendszeres lesz – jó példája a társhatóságok közötti kiváló kapcsolatnak, sikeres együttműködésnek.