2022. február 2. - Jennifer Uchendut Sarah Jaquette Ray-vel beszélget az Ökoszorongás Afrikában című projekt (TEAP) elindítása alkalmából.

A The Eco-anxiety in Africa Project (TEAP) február 2-i indulásával egy időben csatlakozzon a projekt nigériai alapítójához, Jennifer Uchenduhoz egy online beszélgetésben az A Field Guide to Climate Anxiety című könyv amerikai szerzőjével, Sarah Jaquette Ray-vel, hogy megvitassák az éghajlatváltozással összefüggő mentális egészségügyi problémákat, amelyekkel a közösségek szembesülnek Nigériában és az afrikai kontinensen. A TEAP arra törekszik, hogy megértse és érvényesítse az afrikaiak környezeti szorongásával és más érzelmekkel kapcsolatos tapasztalatait. A környezetbarátok és az éghajlatvédők érzik az ökoszorongás egy olyan formáját, amely az afrikai lakosságra jellemző. Afrika azon kontinensek közé tartozik, amelyeket aránytalanul sújt az éghajlati válság, a biológiai sokféleség csökkenésével, a műanyag- és olajszennyezéssel, valamint a vadon élő állatok illegális kereskedelmével párosulva. A környezet, a kultúrák és a történelem eróziója intenzív hatással van az emberek érzelmeire. A változó éghajlat és más társadalmi kihívások, mint például a fertőző betegségek fokozott terjedése, az élelmiszer-ellátás bizonytalansága, a közösségek vándorlása stb. közötti közvetlen összefüggés nem mindig nyilvánvaló. A TEAP célja, hogy felhívja a figyelmet ezekre a kérdésekre, miközben teret ad a párbeszédnek, a támogatásnak és az öngondoskodásnak a fiatalokkal, nőkkel, gazdálkodókkal, élvonalbeli dolgozókkal és környezetvédelmi szakemberekkel, akik folyamatosan ki vannak téve a valóságnak és a potenciális jövőbeli veszélyeknek.
A hangadókról
Jennifer Uchendu egy ökofeminista és a fenntartható fejlődés szószólója, Lagosban él. Ő a SustyVibes alapítója, egy fiatalok által vezetett szervezet, amely a fenntarthatóságot megvalósíthatóvá és a fiatalokhoz köthetővé teszi. Jennifer érdeklődése a fiatalok, a nők és az éghajlati fellépés metszéspontjában van. Kutatja és szorgalmazza az éghajlati igazságosság, a művészet, a fiatalok és az öko-szorongás kérdéskörét.
Sarah Jaquette Ray a Humboldt Állami Egyetem professzora és környezettudományi tanszékvezető egyetemi tanára, Wiyot területén, Arcatában, Kaliforniában. Munkája a környezeti humán tudományokra, a klíma-igazságosság pedagógiájára és a klímapszichológiára fókuszál. Két könyv szerzője: Az ökológia, a másik: Környezeti kirekesztés az amerikai kultúrában, és a legutóbbi a Helyszíni útmutató az éghajlati szorongáshoz: Hogyan őrizze meg hidegvérét a melegedő bolygón. Sokat publikál és előad az érzelmekről, az éghajlati igazságosság és a fiatalok aktivizmusa témáiról, és jelenleg egy olyan projekten dolgozik, amelynek célja, hogy segítse a pedagógusokat olyan egzisztenciális készségek elsajátításában, amelyekre a tanulóknak szükségük lesz ahhoz, hogy túléljenek és boldoguljanak egy éghajlatváltozással súlyosbított világban.
Ők a klíma igazságosság oktatói.
Elérhetőség
A beszélgetés házigazdája egy Zoom találkozó lesz. Sajnos a korlátozott források miatt csak angol nyelven zajlik. Ezt követően rögzítik, átírják és online megosztják. Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretné megvitatni hozzáférési igényeit, kérjük, írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Ha lehetséges, kérjük, adományozzon, amikor helyet foglal ezen az eseményen. Az összegyűlt pénz a TEAP-hoz kerül.

No events